€ 227 van € 1.000.000 opgehaald

 1%
16 donaties in 1 jaar

Afrikaanse tot slaaf gemaakte nakomelingen helpen herstellen van trauma

€ 227 van € 1.000.000 opgehaald
het verhaal

Hallo en welkom,

mijn naam is Achi Chioma nog steeds gebonden aan de plantage slavenhouders achternaam Keerveld. 

Doordat ik zelf afstam van tot slaaf gemaakte voorouders, ben ik gaan beseffen waar bepaalde ongemakken en frustraties in mij vandaan komen, tevens kon ik bepaalde patronen en aangeleerde gewoontes ook traceren bij familieleden, maar doordat ik mij zodanig ben gaan verdiepen in wie ik ben en waar ik vandaan kom heb ik wel steeds meer van mezelf terug kunnen vinden maar lang niet alles. hoe dan ook zullen de herinneringen van de traumatische Afrikaanse trans-Atlantische gebeurtenissen gedurende de slavenhandel in mijn geheugen gegrift blijven. De onmenselijke daden en beelden blijven mij tot de dag van vandaag achtervolgen. hetzij door psychische ongemakken, hetzij door het dragen van een slavennaam dat dagelijks doet herinneren aan een gruwelijke geschiedenis, het is zo verweven in mij dat het mij niet los wil laten en ik het ook niet los kan laten op het moment. Het is alsof mijn voorouders huilen in mij en ik huil mee. Er is gewoon nog veel teveel gaande om het een plekje te kunnen geven. 

Zo heeft het mij dus doen beseffen dat ik niet de enige kan zijn en vind ik het zeer belangrijk en een goed idee om gebruik te maken van dit platform, voor het ophalen van financiën.

NASLEEP GRUWELGESCHIEDENIS

De geschiedenis van onze tot slaaf gemaakte voorouders naar nu mensen die nog steeds van die schade proberen te herstellen, doet beseffen dat Afrikaanse tot slaaf gemaakte nakomelingen/families vandaag de dag van generatie op generatie geteisterd worden met psychische en zelfs fysieke klachten, dat ook geleid heeft tot posttraumatische stressstoornissen, angststoornissen, paniek aanvallen, die diep geworteld zijn en die tot de dag van vandaag tot zichtbare en onzichtbare ziektes hebben geleid.

En dat niet alleen het zijn gewoon de simpelste gewoontes die je nog zou hebben als het kennen van je voeding, je cultuur, waar je vandaan komt die nu niet zo makkelijk meer te achterhalen zijn, wat heel frustrerend is voor vele. In de eerste instantie is het van cruciaal belang dat men bewust gemaakt word om te kunnen herstellen. De bedoeling is is om een samenwerkingsverband aan te gaan met spiritual healers/coaches binnen de Afrikaanse gemeenschap om mijn plan te laten slagen.

AFRICAN HEALING CENTER & SCHOOL REALISEREN

Mijn doel en wens is om een Afrikaanse healing centre te realiseren  en een Afrikaans weekend school voor ons met de Afrikaanse roots. Op deze manier hoop ik een  bron van hulp te zijn om samen met coaches/spiritual healers het diep gewortelde probleem aan te pakken. een plek om te praten te ontdekken te voelen en te beseffen waar onze problemen vandaan komen.

Afrikaanse Scholing aanbieden is van cruciaal belang, waarbij de ontnomen Afrikaanse gewoontes en gebruiken weer aangereikt zullen worden om weer in je Afrikaanse authentieke ware kracht te komen te staan, voor het ontwikkelen van succes ervaringen onder ons. Dit zal leiden tot mentale genezing en groei, educatieve groei en financiële groei.

Hierdoor voorkomen wij bijvoorbeeld ook dat onze kinderen bij zorginstellingen terecht komen zonder enig idee te hebben hoe diep geworteld en verweven hun onzichtbare wonden zijn, en zo nemen wij volledige verantwoordelijkheid tot groei en ontwikkeling en genezing  van onszelf. Als je niet bewust bent waar bepaalde patronen in je leven vandaan komen kun je ze ook niet verwerken en oplossen.

DONATIE

Om dit te kunnen realiseren hoop ik dat velen bereid zijn een donatie te doen, want zonder financiën zal ik het helaas niet waar kunnen maken en toch blijf ik hoop houden dat het zal slagen.

Deze gedeelde geschiedenis heeft namelijk een diepe wond achtergelaten die nog niet kan helen, het valt mij namelijk op dat het zorgt voor een grimmige samenleving met een kloof tussen het westerse cultuur en Afrikaanse cultuur maar ben er van overtuigd dat als wij samen de schouders eronder doen en samen naar de pijn durven te kijken, wij voor een rooskleurigere toekomst kunnen zorgen voor ons in het hier en nu en al onze nazaten.

Hiermee hoop ik een motor te kunnen zijn tot heling van mijn mensen zonder elkaar het vingertje toe te wijzen, maar bereid zijn samen te helen.

Een ieder is verantwoordelijk voor het warm houden van zijn hart, met dit stukje schrijven hoop ik ook dat het mensen hun harten triggert om hierover na te denken en zelf onderzoek te doen naar deze gedeelde gruwelijke geschiedenis om zo beter te kunnen begrijpen waar ik het over hebt. 

Dit is namelijk niet onze geschiedenis alleen, het is wereld geschiedenis en naar mijn mening zou er een nationale herdenkingsdag voor moeten plaatsvinden.


Ik hoop hiermee velen harten te mogen raken.

Love & Light/ Odi odi

Achi Chioma


Over de campagne
Beheerder:
Achi Chioma
Gestart op:
14 January 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie