€ 2.500 van € 5.000 opgehaald

 50%
92 donaties in 3 jaren

Help Anneke haar B&B in Italie te behouden

€ 2.500 van € 5.000 opgehaald
het verhaal

Dit is Anneke. Als ik Anneke in 2018 leer kennen, voel ik haar intense liefde door Italië. Haar droom is: wonen in Italië en een accommodatie voor gasten starten. Maar hoe?!

Droom komt uit
Ze is single en heeft te weinig eigen middelen om een B&B te kopen. Ze bedenkt een mooi plan met een bijzondere missie en het universum werkt mee: via via hoort ze in maart 2019 van een schitterende plek in Italië [Le Marche] die te huur is waar ze haar droom kan gaan realiseren. Wat een stoere stap!

In mei 2019 verhuist ze naar Italië waar ze een vakantiethuis en inspiratieplek voor alleenreizende vrouwen creëert: Casa Ciao Bella.

En dan: Covid-19
Het eerste jaar gunt ze zichzelf om op te starten en ontvangt al wat gasten. En dan komt Corona, dat Italië als eerste land in Europa diep raakt. Op het moment dat Anneke ‘los’ wil gaan, ligt het land plat en zijn de grenzen dicht. Ze mag geen gasten ontvangen. In de zomer ontvangt ze gelukkig wat gasten, maar ook daarna verslechterd de situatie in Italië weer.

Anneke heeft al flink wat hobbels overwonnen, maar dit is wel een hele grote, die ze wederom in haar eentje moet nemen. Het liefst lost ze dingen in haar eentje op, maar sommige dingen zijn te groot om in je eentje te dragen.

Huur opzeggen
Toch raapt ze haar moed bij elkaar om haar lastige situatie te delen. Onlangs neemt ze contact met me op. Ze wil bespreken wat wijsheid is. ‘Ik wil niet in de schulden gaan zitten en heb 3 maanden opzegtermijn. Zal ik over 3 dagen mijn huur opzeggen of nog een maandje wachten?’ Ik vertel haar hoe ontzettend moedig ik het vind dat ze hulp inschakelt.

Ze vertelt hoe diep ongelukkig ze zich voelt bij het idee dat ze haar droom en droomplek achter zich moet laten. Ze heeft de kans nog niet gehad om haar missie te delen. Ze heeft besloten haar concept voor alleen reizende vrouwen voor het komend seizoen los te laten om het voortbestaan van haar gastenverblijf te vergroten.

Na het gesprek raapt ze zichzelf weer bij elkaar en neemt ze deze maand nog de tijd om alles op alles te zetten om manieren te bedenken waardoor ze haar droom en droomplek nog niet vaarwel hoeft te zeggen. De tijd dringt dus.

Kleine beetjes, groot resultaat
Lieve mensen, ondertussen hoop ik dat we met elkaar geld kunnen inzamelen om Anneke door de komende lastige maanden heen te helpen. Ik geloof erin dat we in heel veel kleine stapjes grootse dingen kunnen realiseren. Zo leef ik zelf ook.

Hoe mooi zou het zijn als we met veel mensen ieder een beetje geld doneren, zodat we met elkaar 5.000 euro kunnen ophalen voor Anneke?

Hoe fijn zou het fijn als ze met dit geld in ieder geval de start van de zomer in haar B&B kan meemaken en in de zomer hopelijk weer gasten kan ontvangen en haar bedrijf financieel kan gaan bloeien?

Valentijnsgeschenk
Valentijnsdag, 14 februari, is de dag van de liefde en het lijkt me een mooie einddatum voor deze crowdfundactie. Ik weet het: het is ambitieus. Maar ik wens Anneke het mooiste Valentijnsgeschenk wat ze zich dit jaar maar kan wensen: liefde en perspectief.

Jouw bijdrage helpt daarbij enorm!

Help jij haar om haar droom te leven?

Alle beetjes helpen.

Ik weet dat ze je ontzettend dankbaar is!

Liefs,
Nelleke
#hartvoorAnneke

PS: Naast deze hartactie voor Anneke, organiseer ik deze ook voor Caroline, die na een enorme verbouwing haar lodge in Oostenrijk runt. Ook zij start in 2019 als alleenstaande powervrouw haar droomplek en is zwaart getroffen door Covid-19. Lees hier meer over de actie voor Caroline.

Over de campagne
Beheerder:
Nelleke
Gestart op:
5 February 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie