€ 2.615 van € 40.000 opgehaald

 7%
54 donaties in 3 jaren

Help Jeannette weer op het droge.

€ 2.615 van € 40.000 opgehaald
het verhaal

Hoeveel pech kan Iemand hebben.

In dit geval gaat het over Jeannette een goede vriendin van mij.

In 2011 kocht zij een woonboot in Nijmegen aan de Oostkanaaldijk. Mooie plek en een bijzondere woonruimte. Niets aan de hand totdat de gemeente Nijmegen het bestemmingsplan ging veranderen. De boot lag daar ineens illegaal net als de andere 8 woonboten die daar ook liggen.

Er volgt een procedure tussen de woonbooteigenaren en de gemeente die maar liefst 7 jaar heeft geduurd tot december vorig jaar. 7 jaar waarin de woonbooteigenaren niet wisten of ze daar zouden kunnen blijven en eventueel hun boot zouden kunnen verkopen.

7 jaar onzekerheid. Ze zouden elk moment gedwongen kunnen worden om hun woonboot te verlaten waarbij de gemeente niet bereid was om een fatsoenlijke schadeloosstelling te geven.

7 jaar waarbij investeringen om de boot tip top te kunnen houden, zomaar weggegooid geld zouden kunnen zijn.

Dan volgt er goed nieuws. In december van 2019 wordt een nieuwe wet van kracht waaruit blijkt dat ze daar in ieder geval niet illegaal liggen maar nog steeds geen woonbestemming hebben.

De gemeente besluit om niet meer handhavend op te treden en ze zijn weer terug bij af.

Juist op dat moment voltrekt zich voor Jeannette een vreselijke ramp.

DE BOOT ZINKT.

De boot zinkt door een combinatie van achterstallig onderhoud, tijdelijke bewoners die de boot als pakhuis hebben gebruikt waardoor deze veel lager is komen te liggen dan gebruikelijk en een enorm schip dat langszij afmeert en zoveel water stuwt dat het langzaam de bak in loopt.

De verzekering die alleen een paraplu opzet als het niet regent, keert niets uit omdat zij de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden zelf hebben opgeschreven.

De gemeente kan en wil niets voor Jeannette doen.

Geen van de overheidsinstanties zijn bereid om haar een helpende hand te bieden.

Er dreigt nu faillissement met dank aan ambtelijke dwaling van de gemeente Nijmegen en inhumane opstelling van de verzekeraar.

Dit kunnen wij voorkomen!!

Hoe?

De boot opknappen kost enorm veel geld. Te veel geld en is geen optie.

Nee. De huidige boot zal gesloopt moeten worden en een andere boot moeten worden teruggelegd waardoor zij de ligplaats kan behouden en deze samen met de nieuwe boot kan verkopen.

Kosten voor het slopen 30000 euro en een andere boot 10000 euro. Kortom 40000 euro om te voorkomen dat zij failliet gaat.

Natuurlijk is dat veel geld, heel veel geld, maar met velen zouden we Jeannette weer op het droge kunnen krijgen. U helpt toch ook mee.

Alvast dank.

Marja Fahner


Over de campagne
Beheerder:
Marja Fahner
Gestart op:
23 February 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie