€ 3.510 van € 7.500 opgehaald

 47%
109 donaties in 4 jaren

De Schuilschuur: tijdelijke, acute opvang voor mensen in woonnood

€ 3.510 van € 7.500 opgehaald
het verhaal

De Schuilschuur is bijna af! We zetten alles op alles om in het najaar de deuren van onze beide appartementen te openen. We hebben een spetterend feest in petto! Maar we zijn er nog niet. Er is nog €7.500 nodig voor de laatste loodjes: dubbele beglazing, stucwerk, betegeling van keuken en sanitair, schilderwerk en inrichting van de appartementen. Het gaat om kosten voor nieuw materiaal dat we niet via hergebruik kunnen krijgen. De bouw zelf gebeurt door vrijwilligers.

De Schuilschuur biedt straks onderdak aan mensen die acuut en tijdelijk betaalbare woonruimte nodig hebben. Mensen die niet de financiële middelen hebben om een prijzig huis/appartement te huren en op korte termijn niet in aanmerking komen voor een huurhuis bij een woningcorporatie. De afgelopen tijd hebben  diverse mensen al geïnformeerd of er plaats beschikbaar is in de Schuilschuur. Tot nu toe hebben we hen moeten teleurstellen. De appartementen zijn bijna klaar, maar nog niet bewoonbaar.

We zijn blij met elke donatie! Bijvoorbeeld als 75 mensen €100 doneren, zijn we uit de brand. Maar als 750 mensen €10 storten zijn we er ook. En met een paar extra gulle gevers zijn we er ook. Intussen gaan de werkzaamheden gewoon door. Doe je mee? Doe je een donatie? Dan wordt je automatisch ‘vriend van de Schuilschuur’ en krijg je een uitnodiging voor de geplande opening in oktober 2020.

In december 2016 zette Neeltje van den Brand uit Oudebildtzijl de eerste stappen richting een Schuilschuur. De loze ruimte in haar schuurhuis aan de Albadaweg leek haar perfect voor de tijdelijke opvang van mensen op zoek naar een woning. Dat vonden meer mensen een prachtig idee. Haar 24-uurs actie destijds was een groot succes. Met enkele donateurs hebben we toen Stichting De Schuilschuur opgericht. Onder de paraplu van de stichting is het werk in 2017 gestart. De betrokkenheid bij de Schuilschuur was altijd groot. Daarom willen we, nu ons doel bijna bereikt is, in stijl afsluiten: een nieuwe crowdfundingsactie.

Nieuwsgierig naar meer? www.deschuilschuur.nl

Wil je het uitgebreide projectplan ontvangen? Wil je rechtstreeks contact? 

Mail: [email protected]

Bel:  0655944599 (Neeltje)

https://www.facebook.com/deschuilschuur/?ref=pages_you_manage

Lees ook dit mooie artikel op 50+ In Friesland


Over de campagne
Beheerder:
Neeltje van den Brand
Gestart op:
19 February 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...