€ 1.750 van € 15.000 opgehaald

 12%
55 donaties in 8 maanden

Ondersteuning uitbrengen app voor StolpersteineZutphen

€ 1.750 van € 15.000 opgehaald
het verhaal

Betreft: Ondersteuning uitbrengen publieke app voor a) SZ en b) Stad Zutphen 

 

App voor Stolpersteine Zutphen (SZ) 

 

Als stichting willen wij voor alle ca. Joodse 145 huizen, waar ooit 392 Joodse Zutphenaren woonden, Stolpersteine laten leggen. Probleem is echter dat er tot op heden in vijf jaar tijd voor maar 21 Joodse woonhuizen Stolpersteine zijn gelegd.  

Om toch alle weggevoerde Joodse bewoners onder de aandacht te brengen (onze taak als stichting) ontstond het idee van een app voor op een mobiele telefoon. Met behulp van deze publieke en gratis app krijgen alle overige Joodse woonhuizen en haar bewoners die aandacht die ze verdienen.   


De app werkt volgens het geo-fencing principe: elke m2 locatie kan - via  satelliet-navigatie - aan een bepaalde websitepagina worden gekoppeld. Dus staande voor een SZ- woonhuis krijgt men alle info over haar bewoners. 

De techniek stelt ons in staat om deze info uit te breiden met gesproken tekst, eventueel in div. talen. Maar ook het leggen van een virtueel Joods steentje zoals bij een Joods graf. 

b) App voor Stad Zutphen  

Als wij deze app ter beschikking stellen aan de stad Zutphen, is er nog  veel meer info weer te geven dan alleen over Joodse huizen.  

Elke locatie in een stad heeft zijn geschiedenis!  

Een bezoeker aan Zutphen kunnen we, via een looproute, leiden langs bijv. onze prachtige historische panden of die locaties waar archeologische vondsten werden gedaan die nationale bekendheid kregen of langs de locaties waar ooit de Spaanse belegeraars in Zutphen hebben huisgehouden of die locaties die zijn verbonden aan de Tweede Wereldoorlog, etc., etc., etc.. 

We zijn verheugd, nadat bekend werd dat wij een app aan het ontwikkelen waren, dat het landelijke Kadaster ons benaderde, om de vele nooit gepubliceerde info waarover zij beschikken, daar waar mogelijk te koppelen aan onze app.   

Als stichting SZ overwegen wij om onze app, mogelijk op franchisebasis, ter beschikking te stellen aan collega Stolpersteine stichtingen in Nederland. 

Dit initiatief voor het (laten) ontwikkelen van een app is ambitieus en kost geld. 

Geschat 15.000 euro. Wij zijn inmiddels gestart met het benaderen van hen die ons hopelijk voor een deel kunnen ondersteunen met dit initiatief.  

Wij danken u voor uw tijd en hopen u voldoende te hebben geïnformeerd over ons initiatief.  

Met hartelijke groeten, 
Anjo Lodewijks 
Voorzitter 

 


Over de campagne
Beheerder:
Stolpersteine Zutphen
Gestart op:
15 January 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie