€ 1.395 van € 1.500 opgehaald

 93%
67 donaties in 5 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Puppy Lanka een nieuwe start in Nederland

€ 1.395 van € 1.500 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Lieve familie, vrienden, vrienden van vrienden, kennissen, bekenden en onbekenden.


Zoals sommige van jullie wel weten reis ik momenteel door Sri Lanka. Ik ben bijna drie weken onderweg en ik heb nog vier weken te gaan. 

Vorige week heb ik tijdens het reizen in Jaffna (noorden van Sri Lanka) een puppy gevonden. Ze zag er doodziek uit en had geen familie. Samen met een ander meisje heb ik haar in een doos meegenomen naar ons hostel. Na heel veel bellen met instellingen, emailcontact en berichten op facebook kwam ik in contact met Indira. Indira heeft al haar privégeld en al haar vrije tijd gestoken in het opvangen van honden en katten bij haar thuis. Ze heeft momenteel meer dan 60 honden en nog veel meer katten op een groot stuk land naast haar huis. Hier staat een groot gebouw met meerdere kamers en een groot buitenverblijf. 

Vandaag heb ik een rondleiding gehad bij haar thuis en ik ben méér dan onder de indruk. Ze doet alles samen met één andere local en leeft van donaties (die ze helaas veel te weinig krijgt). Indira spreekt fantastisch engels omdat ze een brits paspoort heeft (jaren in Londen gewoond) en ze heeft me van alles verteld over hoe het hier gaat met (zwerf)dieren. Er is een ontzettend groot probleem met zwerfhonden en katten waarbij de regering momenteel te weinig ingrijpt. Mensen als Indira zijn er te weinig, vooral omdat Indira ernaar streeft de dieren voor een bijzonder lage prijs ter adoptie af te staan. Veel instellingen vragen geld voor medicatie, opvang, extra voor verzorging en om het personeel te betalen. Het adopteren van een hondje kost al gauw €6000. Bij Indira niet: ze werkt samen met een dierenarts die veel gratis doet, Indira vraagt alleen een klein maandelijks bedrag aan voeding (€30 p.m) en verder alleen het ticket naar Nederland. 

Inmiddels is Lanka bij haar en hebben wij een doel: Lanka naar Nederland halen. Hetgene waar ik het meest voor vreesde, geen huisje kunnen vinden voor Lanka, bleek makkelijker te zijn dan gedacht toen Sanne via facebook contact met mij opnam en vertelde dat zij en Arjen in Friesland heel graag een plek willen aanbieden aan Lanka.

Het enige wat we nu nog nodig hebben, niet geheel onbelangrijk, is geld. Daarom vraag ik jullie om een donatie. Iedere euro is meer dan welkom. Hoewel ik voorlopig nog niet jarig ben wil ik iedereen vragen mij in februari geen verjaardagscadeau te geven, maar nu alvast een donatie te doen.

Hoeveel alles precies gaat kosten is nog niet helemaal zeker (rond de 1000-1200), maar ik heb besloten dat ik zoveel mogelijk wil ophalen en alles wat er over is, iedere cent, gaat naar Indira zodat zij in de toekomst kan blijven doen wat ze doet zonder zich dagelijks zorgen te hoeven maken.

Eind deze maand trek ik een paar dagen bij haar in om met de honden en katten te helpen en vooral met deze te spelen, nu Indira vooral qua tijd met dat laatste veel moeite heeft. 

Ik hoop heel erg dat ik haar dan een leuk bedrag kan schenken, naast dat ik de kosten voor Lanka zal kunnen betalen.

Heel heel heel erg bedankt namens Lanka, Sanne, Arjen, Indira en Esmée


Over de campagne
Beheerder:
Esmée Emanuels
Gestart op:
6 August 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie