€ 940 van € 4.000 opgehaald

 24%
37 donaties in 1 jaar

Geen fracken in Pieterzijl!

€ 940 van € 4.000 opgehaald
het verhaal

Nu er in het grote Groninger veld veel minder gas geboord mag worden, spreidt de vlek van ellende zich verder uit over Groningen, Friesland, Drenthe en de rest van Nederland. De overheid heeft opdracht gegeven om de productie van de gaswinning in de kleine velden enorm te vergroten!

In het veld Pieterzijl-Oost willen ze hiervoor fracking toepassen.

Bij fracking wordt water, samen met chemicalieën, onder zeer grote druk, de grond in gespoten, om de ondergrondse steenlagen te scheuren, zodat het gas dat zich onder het gesteente bevindt ook opgeboord kan worden. Dit met alle gevaren en risico's voor milieu en natuur (aarde, (drink)water en lucht), bewoners en omgeving (trillingen, zettingen, aardbevingen en waterbeheersingsproblemen).

Als de frack is uitgevoerd, wordt er dagenlang afgefakkelt. Zeer veel milieuverontreinigende stoffen gaan dan de lucht in.

Het fracken in Pieterzijl-Oost zal slechts 2 dagen gas voor de Nederlandse industrie extra opleveren.

Het veldje Pieterzijl-Oost ligt op een instabiel gebied, ontstaan op een oude zeetrog, naast een grote gasopslag, slechts gescheiden door een breuklijn. De NAM heeft plannen om deze gasopslag in 2020 leeg te pompen. Het gaat hier om 10 miljard kubieke meter gas. We vragen ons verontrust af hoe de grond dan gaat reageren.  

Bewoners in Pieterzijl en omliggende dorpjes zijn angstig en voelen zich onveilig en gaan daarom in beroep bij de Raad van State. Sinds de nieuwe mijnbouwwet is dit de enige mogelijkheid om in bezwaar te gaan.

Wij vinden het van belang dat onze woonomgeving beschermd wordt tegen deze vernielende praktijken, met alle niet duidelijk in beeld gebrachte en in te schatten risico's.

De NAM en Economische Zaken mogen hier absoluut niet mee door gaan!

Het is de hoogste tijd om effectief in actie te komen. 

Kortom; wij trekken luid aan de bel!!!

Om de beroepskosten bij de Raad van State te kunnen bekostigen zitten wij dringend verlegen om donaties. We zijn blij met elk bedrag.

Stuur deze mail graag door, zodat zoveel mogelijk mensen ons bezwaar kunnen steunen! 

Misschien wilt u ook wel bij u bekende bedrijven vragen of ze hiervoor een donatie willen doen.

Getfunded.nl is een veilige crowdfund mail. Wekelijks worden donaties op ons eigen bankrekeningnummer gestort. Voor Geen fracken in Pieterzijl. Donaties kunnen dus niet zomaar van een bankrekening afgehaald worden, zoals ik zag bij Hart van Nederland.  


Laat Nederland weer een zorgzaam land worden, waar we trots op kunnen zijn en waar we veilig en in gezondheid kunnen leven!

Over de campagne
Beheerder:
sandra jacobs
Gestart op:
1 September 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie