€ 1.622 van € 1.500 opgehaald

 100%
63 donaties in 4 jaren

Steun Stichting Hellabeem Sri Lanka!

€ 1.622 van € 1.500 opgehaald
het verhaal

Hoi allemaal!

Zoals veel van jullie al weten gaan wij (Mark, Julia en Cato) vanaf september vijf maanden naar Sri Lanka om onze minor Sport Therapy and Empowerment te volgen bij Stichting Hellabeem.

Stichting Hellabeem is een intern opleidings- en revalidatiecentrum voor fysiek gehandicapte en kansarme jongeren. Hellabeem stimuleert de wilskracht van jongeren om hun handicap te overwinnen en een gelijkwaardig bestaan op te bouwen. Kernactiviteiten tijdens dit traject zijn revalidatie, psychosociale ondersteuning, educatie en sport. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan familie en de lokale gemeenschap.

Wat gaan wij daar doen?

Wij gaan samen de vaste medewerkers van Hellabeem helpen bij het uitvoeren van de kernactiviteiten die worden uitgevoerd op Hellabeem. Hierbij zullen wij lessen, therapieën, sportactiviteiten etc. organiseren. Alles ter ondersteuning van de kernactiviteiten die worden uitgevoerd bij Hellabeem. Deze kernactiviteiten houden het volgende in:

Revalidatie:

Tijdens de revalidatie wordt er aandacht besteed aan fysiotherapie, hydrotherapie en psychomotorische therapie. De jongeren leren hier hun lichaam beter kennen en leren zij hoe ze om kunnen gaan met hun beperkingen. Hellabeem ondersteunt de mensen indien nodig met hulpmiddelen zoals rolstoelen, protheses en looprekken.

Psychosociale ondersteuning:

De psychosociale ondersteuning is gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfredzaamheid, bijvoorbeeld door een moestuintje bij te houden en eigen voedsel te produceren.

Educatie:

Er wordt algemeen onderwijs aangeboden, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de jongeren. Sommigen zijn nooit of nauwelijks naar school geweest. Daarnaast wordt er ook beroepsonderwijs gegeven, passend bij de individuele mogelijkheden van de jongens om zich voor te bereiden op het werkzame leven. Zo wordt er elektronica les, computerles en (grafische) tekenles gegeven, en wordt er les gegeven in de reparatie van computer hardware en telefoons.

Sport:

Ook worden er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd om het lichaam van de jongeren te trainen en ter ontspanning. Deze activiteiten bevorderen samenwerken en geeft de jongeren ook de kans om plezier te beleven met sporten!

Hellabeem is een vrijwilligersorganisatie en is dus afhankelijk van donaties. Donaties geven Hellabeem de mogelijkheid om bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals protheses, rolstoelen (en reparaties daaraan), lesmateriaal en sportmateriaal aan te schaffen. Daarom de vraag aan jullie of jullie dit willen ondersteunen door te doneren aan stichting Hellabeem. Maakt niet uit welk bedrag, elk bedrag is welkom.

Wil je meer weten over Stichting Hellabeem, neem dan vooral een kijkje op hun site: https://www.hellabeem.nl/nl/home/ of bekijk een van de video's die voorgaande studenten hebben gemaakt over hun tijd bij Hellabeem en wat zij daar hebben gedaan: https://www.youtube.com/watch?time_continue=633&v=K7dYg-soBaE 

Alvast ontzettend bedankt!

Groetjes van Mark van Paassen, Julia Fredriksen en Cato Smit


Over de campagne
Beheerder:
Cato Smit
Gestart op:
20 July 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie