€ 2.605 van € 3.000 opgehaald

 87%
49 donaties in 4 jaren

Rijbewijs voor Sarah, Daniël en Empsy - & vliegTickets

€ 2.605 van € 3.000 opgehaald
het verhaal

Rijbewijs voor Sarah, Daniël en Empsy - & vliegTickets

Afgelopen week hadden Samuël en ik tegelijkertijd een huilmoment zonder dat we dat van elkaar wisten.

Sam leidde de gebedsavond van de gemeente en onze pleegkinderen in Curaçao kwamen ter sprake. Iemand vroeg hem: "je zult hen wel erg missen" en Sam 'brak'. Die avond zat ik net thuis op de back-up foto's uit te zoeken voor Samuëls 40ste verjaardag, en bij het zien van 'onze' kids op Curaçao waren daar ook die tranen..


Dit moet geen zielig verhaal worden, maar realiteit is dat we vaak dit stuk weg stoppen, terwijl het ons thuis was. We hadden voor bijna 6 jaar ten volle ons leven daar: we zorgden 24/7 voor Daniël, Sarah en Empsy. Nu proberen we er aan de andere kant van de wereld het beste van te maken.


Met alles wat er afgelopen jaren speelde, werd dit bericht steeds op de lange baan geschoven..en nu is nog steeds en/of opnieuw voldoende aan de hand. We zijn het ergens best al wel 'zat', we willen nu eens dat er geen grote zorgen meer zijn rondom de gezondheid van Samuël: maar stabiliteit, verder bouwen, verder met het leven, plannen maken..

En we willen ook onze voornemens trouw zijn: we willen Daniël, Sarah en Empsy een steun in de rug geven voor de toekomst. Hen helpen met het behalen van hun rijbewijs en als het lukt om te realiseren: hen Nederland laten bezoeken!!!


We missen hen en zouden ze zo graag Nederland laten zien, oude vrienden, tante's en Tio's laten ontmoeten..

Maar ook dat ze veel makkelijker een baan kunnen vinden straks op Curaçao en minder afhankelijk zijn van anderen om zich te verplaatsen, als ze zelf een rijbewijs hebben..!!

We stimuleren de kids zelf ook door met een (bij)baan te sparen...


Omdat Sam spoedig opnieuw geopereerd wordt, met bijkomende risico's en herstelperiode, zit werken er met de kleine kids nog niet in voor mij, Galina. Daarom komen we nu rond van een sociaal minimum inkomen en is het lastig te sparen.


We gooien zelf ook wat elke maand hier op deze online 'spaarrekening' voor Daniël, Sarah en Empsy. En we hopen dat jij/ u ook een steentje wilt bijdragen.


Eerste doel:

-een rijbewijs (500 euro p.p.) voor Daniël, Sarah en Empsy


Tweede doel:

- geld voor een retourticket Nederland (500 euro p.p.)Veel liefs, brasa ❤️ en zegen!


Samuël en Galina


PS. Voor wie het niet weet:

in 2011 vertrokken Samuël en ik (Galina) met Toetie (onze duitse dog) naar Curaçao, om voor de, toen 4 kinderen van 10 en 11 jaar te gaan zorgen als gezinshuis. De kids woonden in kindertehuis Hebron. Het had ons verlangen en hart hen een thuis en gezinsleven, met vaste verzorgers/ouders te bieden. Samen zijn we het avontuur aan gegaan. Na een jaar ging Joey met de fam. van Harten mee naar Nederland. Naast het gezinshuis zijn, sprak Samuël in diverse gemeentes, deed jeugdwerk en probeerden we tot zegen te zijn voor de mensen om ons heen, Galina hielp uiteindelijk nog mee met een evangelisatie project voor kinderen in de (arme, plattelands wijk waar we de laatste jaren woonden). Tot dat duidelijk werd dat Samuël opnieuw een aortavervangende operatie moest ondergaan (in 2014 kreeg hij een algehele aortadissectie, in 2015 was hij al medisch uitgezonden geweest naar Nederland waarbij ze het bovenste deel van de aorta vervangen hebben). Nu was het onderste deel aan de beurt en zijn bloeddruk bleef steeds aan de hoge kant (waarschijnlijk ook deels door de warmte dag en nacht). In 2017 vertrokken we daarom met onze 3 kleintjes naar Nederland. Daniël en Sarah gingen bij hun tante wonen. Empsy is destijds bij een ander gezinshuis gaan wonen waarmee we goed bevriend zijn.

PS. Duidelijk mag zijn dat als we het geld samen bij elkaar gespaard hebben: dit onder beheer komt van betrouwbare mensen op Curaçao, die Daniël, Sarah en Empsy zullen begeleiden qua geld met het rijbewijs e.d.


Over de campagne
Beheerder:
Galina Rave
Gestart op:
24 May 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie