€ 620 van € 750 opgehaald

 83%
32 donaties in 4 jaren

Met de PROATBUS naar Den Haag

€ 620 van € 750 opgehaald
het verhaal

Deze oude ambulance uit het Duitse leger heeft een nieuwe bestemming gekregen. De bus wordt gebruikt als Proatbus in het aardbevingsgebied van de provincie Groningen. Daar is sprake van een ramp in slow motion. Meer dan 10.000 Groningers hebben last van aardbevingsgerelateerde gezondheidsklachten.

Vanaf 1 december 2018 zijn, vanuit Solidair Groningen & Drenthe, twee geestelijk verzorgers actief om naar de verhalen van deze Groningers te luisteren. Het gaat om ruimte geven aan verdriet, boosheid en gevoelens van onveiligheid. De geestelijk verzorgers werken aan zingeving en perspectief.

De Proatbus wordt als ludiek en herkenbaar middel ingezet om de bekendheid van het project 'Geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied' te vergroten. Daarnaast dient de bus als plek waar iemand ongedwongen zijn/haar verhaal kan delen en echt gehoord kan worden.

Nu willen we met de Proatbus naar Den Haag om bij de politiek aandacht te vragen voor de gezondheid van de Groningers en hen te motiveren om de geestelijke verzorging voor de komende 10 jaar te waarborgen.

Doneer voor onze trip naar Den Haag!


Kijk voor meer informatie gerust eens op onze site of mail je vraag naar [email protected] .

https://www.gvagroningen.nl/

https://www.solidairgroningendrenthe.nl/geestelijke-verzorging-in-het-aardbevingsgebied 

Over de campagne
Beheerder:
Solidair Groningen Drenthe
Gestart op:
13 May 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie