€ 627 van € 50.000 opgehaald

 2%
35 donaties in 3 maanden

Run For Those Who Can't

€ 627 van € 50.000 opgehaald
het verhaal

Mijn naam is Merijn Koek ik ben geboren zonder handen en rechter onderbeen. Ik zet mij in om kinderen met een beperking weer te kunnen laten sporten.


Om te laten zien wat er kan ondanks een beperking, ga ik in oktober de halve marathon van Eindhoven rennen!


Met het opgehaalde geld kunnen kinderen met een beperking weer kind zijn.

Geboren worden met een beperking of deze op latere leeftijd krijgen is heel ingrijpend voor die persoon en de omgeving! Omdat mijn ouders mij als ''gewoon'' kind hebben opgevoed ben ik opgeroeid tot een man met een ''beperking'' maar die zeker niet beperkt is. Vele mensen met een beperking en hun omgeving kijken heel erg de beperking en zien niet meer de mogelijkheden.. voor de desbetreffende persoon met beperking is dit fysiek en mentaal heel erg zwaar! Sport is heel belangrijk in mijn leven. Het gaf mij meer kracht, heel veel zelfvertrouwen en ongelofelijk veel doorzettingsvermogen om alles eruit te halen wat er in zit. Dit heeft mij zelfs tot de Paralympische Spelen in Sochi gebracht. Voor veel kinderen en ouders komt dit idee niet eens in hen op, omdat hen altijd verteld is wat er niet meer kan in plaats van wat er allemaal mogelijk is ondanks de beperking (of zoals ik het zeg: uitdaging).


Om überhaupt te kunnen lopen en sporten heb ik verschillende protheses nodig, eentje hiervan was vorig jaar gestolen maar door de vele aandacht in de media heb ik gelukkig weer een nieuwe. 10.000 kinderen (in Nederland!!!) hebben de ''luxe'' niet om met hun prothese buiten te kunnen spelen, laat staan sporten. Deze protheses kosten veel geld. Bij de Mentelity Foundation, opgericht door Paralympisch kampioen Bibian Mentel, zijn wij bezig met het project JUMP (JUnior Modulaire Prothese) zodat ieder kind met een prothese de kans krijgt om net als elk ander kind weer lekker buiten te kunnen spelen en elke sport kunnen beoefenen die ze maar willen! Met als doel de JUMP in pakket van de verzekering te krijgen!

Namens mij en de 10.000 kinderen met een prothese in Nederland, heel erg bedankt!

Over de campagne
Beheerder:
Merijn
Gestart op:
1 May 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie