€ 568 van € 1.500 opgehaald

 38%
22 donaties in 5 jaren

Zelfmoordpreventie transgenders

€ 568 van € 1.500 opgehaald
het verhaal

Pogingen tot zelfdoding komen onder LHBTI’s en met name onder transgenders aanzienlijk vaker voor dan gemiddeld. Transgendervereniging T-Nederland is hiermee maar altegoed bekend.

In de loop van de jaren is er een zekere mate van onderlinge hulp gegroeid. Simpelweg een mens in nood verwijzen naar 113-zelfmoordpreventie is goed, maar meestal niet voldoende. In de praktijk volgt slechts een klein deel van de betrokkenen dit advies ook werkelijk. Het merendeel blijft dit uitstellen en begeleiding met een luisterend oor is noodzakelijk.

Geen eenvoudige taak en niet veel mensen zijn bereid om deze ondersteunende taak uit te voeren. Vaak vooral uit angst om fouten te maken die een ongewenst effect hebben.

Bij T-Nederland is een kleine groep mensen ontstaan die bereid zijn de noodzakelijke vertrouwenspositie te vervullen wanneer nodig. Onder hen bevindt zich een psychiatrisch verpleegkundige met veel ervaring. De overigen volgen de Poortwachtertraining van 113, speciaal voor situaties zoals in de vereniging en het daarbij behorende internetforum met enige regelmaat worden gesignaleerd. De kosten daarvoor kan de vereniging dragen.

Het volgende doel is het volgen van de Cursus Suïcidepreventie van het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Deze 3-daagse cursus gaat aanzienlijk dieper op de materie in en kost € 2499. Dat is een bedrag dat de vereniging níet kan opbrengen. Daarom deze vorm van fondsenwerving.

Buiten deze actie op GetFunded zijn ook bijdragen ontvangen van andere organisaties, waaronder COC Tilburg-Breda, in totaal rond duizend euro. Het streefbedrag voor deze actie is daar inmiddels op aangepast.

Blijft dus nog duizend euro te gaan tot 1 oktober.


Help. Alsjeblieft. 

Ook kleine bijdragen zijn welkom. Anoniem mag, uiteraard.

Over de campagne
Beheerder:
Eva Laurijssens van Engelenhoven
Gestart op:
18 April 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...