€ 1.800 van € 3.500 opgehaald

 52%
4 donaties in 5 jaren

Ghana: Van de straat naar het stadion

€ 1.800 van € 3.500 opgehaald
het verhaal

Dit is een project over Ghanese voetbaljongens waar fotografie, kunst en sport samenkomen. 


Wij zijn vier studenten aan de Nederlandse Academy voor Beeldcreatie, Sonja Mercedes Oost, Demi Thönissen, Vivian Hermans en Sam Warnaar. Wij studeren Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie en door middel van beeld willen wij dit verhaal vertellen!


Het Project:

Het realiseren van een expositie waarin wij laten zien hoe voetballers uit derdewereldlanden naar Europa komen. 


Er worden door grote voetbalclubs over heel de wereld spelers gehaald uit 3e wereldlanden. Iets waar niet veel mensen weet van hebben of nog nooit bij stil hebben gestaan. Ons project gaat daarom over Ghanese jongens die een voetbaldroom hebben en via de Football Academy, WAFA (West African Football Academy), een mogelijkheid krijgen om deze werkelijkheid te maken. Wat wij met dit project onder de aandacht willen brengen is het proces dat deze jongens doormaken om een eerlijke kans te krijgen voor een carrière in de voetbalwereld. Daarom zijn wij februari 2019 acht dagen naar Ghana toe gegaan.


Dit vinden wij belangrijk omdat deze jongens echt van niks komen. Ze voetballen op blote voeten en wonen vaak in afgelegen kleine dorpjes. Tijdens lokale toernooitjes kunnen ze worden gescout. Als zij deze kans krijgen moeten ze alles achter laten en intern op de voetbal academie hard aan hun toekomstige carrière werken. En dan is nog maar de vraag of ze echt internationaal mogen doorbreken.


Van het kleine percentage dat het redt om in Europa te mogen spelen, maken wij een eind serie, waarin wij een beeld schetsen waar zij nu staan in hun carrière. Het contrast van waar ze vandaan komen en waar ze dan zijn had niet groter kunnen zijn. Hiervoor zoeken we de voetballers persoonlijk op bij de verschillende Europese clubs.


De Expositie:

Het uiteindelijke resultaat presenteren wij door middel van een expositie. Deze zal plaatsvinden boven het Fotomuseum Rotterdam in het Las Palmas gebouw in een weekend van 15/16 juni 2019. We laten de drie fases in verschillende ruimtes zien, zodat je fysiek het proces kan doorlopen.


Maar dit lukt niet zonder jullie hulp! Door uw donatie komen wij een stapje dichterbij het realiseren van ons project. Met de hulp van jullie donaties kunnen wij onze expositie bekostigen. Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie hulp en hopen jullie te zien bij onze expositie op 15/16 juni 2019!


Facebook: https://www.facebook.com/Ghana-Van-de-straat-naar-het-stadion-327059114809440/

Over de campagne
Beheerder:
Demi Thönissen
Gestart op:
15 April 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie