€ 2.070 van € 3.000 opgehaald

 69%
76 donaties in 1 jaar
Deze campagne is beëindigd.

Funeral Christine Among

€ 2.070 van € 3.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Update 19-04 De kinderen zijn allemaal aangekomen bij hun moeder en kunnen afscheid nemen. Grote dank voor alle bijdragen, groot of klein. Dit is onbetaalbaar. Het beeld spreekt voor zich. 

Update 16-4 18:30 uur : het is gelukt om tickets voor woensdag voor de drie kinderen die nog hier zijn en voor hun vader te reserveren, met dank aan alle donaties, lieve vrienden en gulle communities waar Christine deel van uitmaakte. Dank namens de hele familie voor jullie steun. En blijf delen en doneren, want er komen nog veel kosten aan voor het afscheid van aanstaande zaterdag.

Rust zacht, lieve Christine Among, soul-sister, my bestie. Veel te jong is overleden in Mulago Hospital, Kampala, Oeganda, mijn innig geliefde vriendin, onderweg naar haar geboortegrond Soroti om haar 93-jarige moeder nog te zien, om nog eens dronken te worden van millet-beer, om aan te sterken zodat ze eenmaal terug in Nederland haar strijd tegen kanker kon voortzetten. Het heeft niet zo mogen zijn.

Christine laat vijf volwassen kinderen in Nederland achter. Help om op korte termijn het geld bij elkaar te krijgen om hen in Oeganda afscheid van hun moeder te laten nemen.

Christine was een voorbeeld en rolmodel voor veel mensen - een krachtige vrouw, maatschappelijk zeer actief. In Nederland in Amsterdam Zuid-Oost, maar ook voor haar stichting Mama Watoto, die projecten voor straatkinderen, weduwen en jonge moeders ondersteunt in Noord Oeganda. Ze is daarmee op TV geweest in een programma van de NCRV over vluchtelingen die iets terugdoen voor hun land. Christine kreeg in november 2018 de Voice Achievers Award toegekend voor haar belangrijke werk als Afrikaanse vrouw in diaspora.

Over de campagne
Beheerder:
Reina Foppen
Gestart op:
15 April 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie