€ 3.364 van € 4.000 opgehaald

 85%
101 donaties in 4 jaren

DEAF EMPOWERMENT MALAWI

€ 3.364 van € 4.000 opgehaald
het verhaal

LEVI IS EEN DOVE JONGE VADER DIE ZICH WIL INZETTEN VOOR DE DOVEN IN MALAWI EN HIJ VRAAGT OM HULP. 

Dit is Deaf Empowerment in de puurste vorm!

Te mooi om voorbij te laten gaan. We moeten Levi helpen met zijn missie

Levi Bingu is een van de oud studenten van ons Greenshop Project in Malawi. Hij heeft heel veel potentie en begrijpt wat er gedaan kan worden om de Doven in Malawi sterker en zelfstandiger te laten zijn. Sinds 2018 werkt hij bij MANAD (Malawian National Association for the Deaf ) en nu wil hij zelf een project starten om de Doven in Malawi te helpen.

Om zich goed te kunnen voorbereiden op zijn taken, zou Levi graag samen met een collega het World Congress of the World Federation of the Deaf in juli in Parijs willen bijwonen. 

Wij zijn op zoek naar sponsoren die ons willen helpen om twee vliegtickets naar Frankrijk en accommodatie in Parijs voor Levi en een collega te bekostigen.

Wij zullen Levi helpen vliegtickets en overnachtingen te boeken en natuurlijk laten wij iedereen weten hoe het geld wordt besteed zoals jullie van ons gewend zijn.

Ook namens Levi en zijn gezin, alvast heel hartelijk bedankt! Hieronder geven wij wat meer informatie over de aanloop tot dit project en wat Levi voor ogen heeft met zijn nieuwe Deaf Empowerment Project. 

Van 2013 tot 2016 hebben wij in Malawi gewerkt voor Stichting Chimwemwe. Wij hadden daar een ontwikkelingssamenwerkingsproject genaamd ‘the Greenshop’, dat gericht was op Deaf Empowerment. In Malawi hebben doven namelijk geen gelijke kansen en worden zij vaak buitengesloten van de maatschappij.

In ons project hebben wij vijf dove jongeren begeleid naar een zelfstandig bestaan en door het werk in de winkel en de lunchroom van de Greenshop hebben zij een groter zelfvertrouwen ontwikkeld.

In 2016 zijn wij teruggegaan naar Nederland. We houden nog steeds goed contact met onze dove vrienden en we hebben ze nog twee keer opgezocht. We zijn trots om te kunnen vertellen dat zij zich nu redelijk goed redden in de Malawische maatschappij. Een aantal heeft een betaalde baan gevonden en twee van hen zijn zelfs met elkaar getrouwd en hebben hun eigen winkel gestart, geïnspireerd op de Greenshop winkel.

Levi is één van onze studenten van de Greenshop en hij viel ons tijdens de werkzaamheden al op door zijn intelligentie, integriteit en inzet. Dat hij nu geïnspireerd is geraakt door ons werk, is voor ons natuurlijk de kers op de taart. Wij zijn trots op wat hij nu al heeft bereikt en wij juichen zijn initiatief toe.

Hieronder kopiëren wij een deel van zijn brief om duidelijk te maken wat hij voor ogen heeft. Hij begint met een schets van de huidige situatie voor dove mensen in Malawi waarna hij verder gaat met het uiteenzetten wat hij wil doen om die slechte situatie te verbeteren.

Current situation for the Deaf in Malawi;

Deaf people are left marginalized continually with no brighter future in sight for the lack of support in terms of training in business and in continuing their education due to lack of school fees and lack of other economic gains or support. This has rendered them vulnerable to abuse, especially deaf girls who get married earlier and families of deaf persons failing to make ends meet in their day-to-day life making them fall into further poverty.

What we would like to achieve;

1. As the project title suggests, we would like to empower Deaf people covering the Northern Part of Malawi by training them in business and supporting them to have capital for any other business.

2. We want to increase enrolment of Deaf children in both primary and secondary schools. We want to support in Deaf education as well by offering the best alternative. We want to increase the school passing rate amongst the Deaf.

3. We want to get to a behaviour change among the youth for productive and independent living. Our goal is to lower the poverty level amongst the Deaf families leading to a better life.

 

In zijn projectplan schrijft hij uitvoeriger over de verschillende projecten die hij wil opzetten om deze doelen te bereiken. Hij wil zich richten op drie pijlers;

1.           een businesstraining-programma voor Doven

2.           een schoolprogramma voor Doven

3.           ondersteuning voor Dove ondernemers

Wat een prachtige plannen van Levi! 

We willen heel duidelijk maken dat dit initiatief van Levi helemaal uit hem zelf komt, wij hebben hier geen directe bemoeienis mee gehad. Wat wij in Malawi hebben gedaan is allang niet meer van belang, wat onze doelgroep daar nu mee doet, is vele malen interessanter. Dat Levi nu op het punt is gekomen dat hij zelfstandig aan het werk wil om de levensomstandigheden voor zijn dove lotgenoten te verbeteren, ontstijgt alle vormen van ontwikkelingssamenwerking.

Een mooier project om te steunen kunnen wij ons niet voorstellen. Deze prachtige kans om hem te helpen, laten wij daarom niet aan ons voorbijgaan. Via deze crowdfunding actie willen wij jullie vragen om Levi ook te ondersteunen in zijn werk.

Levi heeft aan ons een duidelijke vraag om hulp gesteld waar wij hem graag mee zouden willen helpen. In juli dit jaar is er in Parijs een bijeenkomst van de World Federation of the Deaf (WFD). Om zich goed voor te kunnen bereiden op zijn taak binnen zijn Deaf Empowerment Project zou hij hier zielsgraag naartoe gaan.

Twee jaar geleden was hij al uitgekozen door MANAD om naar een bijeenkomst van WFD in Kenia te gaan, maar daar was toen geen budget voor en dat heeft hij toen moeten missen. Nu grijpt hij opnieuw naar een kans om met Doven van de hele wereld in contact te komen en te leren over het bevorderen van de mensenrechten van Doven en hoe zij gelijke toegang kunnen krijgen tot alle levenssferen, inclusief zelfbeschikking, gebarentaal, onderwijs, werk en gemeenschapsleven.

Het thema van de WFD world congress is ‘Signlanguage for all’.


Volgens de website van WFD is het volledig genieten van taalrechten van vitaal belang om de volledige integratie van de Dovengemeenschap in de samenleving te vergemakkelijken.

In Malawi staat gebarentaal nog in de kinderschoenen en zijn er grote stappen te maken.

Levi droomt ervan om hier een aandeel in te hebben en wij zijn ervan overtuigd dat hij tot grootse dingen in staat is. Laten we dit voor hem mogelijk maken!

We hebben een bedrag van € 4.000,- nodig om voor hem en een collega een retourticket naar Frankrijk en overnachting voor een aantal dagen in Parijs te kunnen bekostigen. 

We hopen dat we op jullie steun mogen rekenen.

Warme groeten, Levi, Jan Willem en Lonneke 

Over de campagne
Beheerder:
Lonneke van Zutphen
Gestart op:
11 April 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie