€ 135 van € 3.500 opgehaald

 4%
7 donaties in 5 jaren

Help NL kampioene BMX freestyle Shanice Silva Cruz naar de Olympics Tokyo 2020

€ 135 van € 3.500 opgehaald
het verhaal

BMX freestyle zal in 2020 voor het eerst onderdeel zijn van de Olympische Spelen. In Nederland is er onder de vrouwen één grote kanshebber om daaraan deel te nemen: Shanice Silva Cruz. Shanice (25 jaar) is vastberaden Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokio.

De Rotterdamse staat elke dag om half zes op om hier op tijd te kunnen zijn. Om te trainen voor de Spelen van Tokyo, waarvoor slechts negen mannen en negen vrouwen zich wereldwijd kunnen kwalificeren. Of Nederlands kampioene Shanice er een van zal zijn? Dat is nog niet zeker.

Vrouwen in de BMX wereld
Qua niveau zou het moeten lukken. Ze werd zevende tijdens het wereldkampioenschap 2017. Maar meedoen aan de Spelen betekent niet alleen veel talent hebben en heel hard trainen. Het is ook de halve wereld afreizen voor alle kwalificatiewedstrijden. Zestien zijn het er vanaf november 2018. Zestien vliegtickets met hotelovernachtingen. Een hoop geld dus - dat er op dit moment nog niet is.

BMX freestyle valt nog niet onder de officiële ‘topsporten’ van het NOC-NSF. Wel een Olympische discipline dus, maar nog net geen A-status voor de Nederlandse deelnemers. Dat betekent weinig begeleiding en vergoeding. Voor de mannen wordt dit vaak opgelost met sponsorcontracten bij bijvoorbeeld Red Bull, GoPro of Oakley. Voor de vrouwen is dat nog niet zo ver.

De eerste in haar soort
Dat maakt Shanice de eerste in haar soort en dat klinkt leuker dan het is met zoveel potentie! Want daardoor heeft ze momenteel geen back-up en betaalt ze alles al jaren zelf. Om haar van deze zorg te ontlasten wordt gezocht naar sponsors en donateurs met als belangrijkste doel Shanice naar Tokio te helpen in 2020.

Vraag aan jou
Hoe zou jij Shanice kunnen helpen haar droom te verwezenlijken? Door een donatie of een groter sponsortraject met haar aan te gaan. Héle goede karma en oneindige dankbaarheid beginnen hier

KLIK HIER * en lees meer over BMX freestyle atlete Shanice.

* KLIK HIER * voor uitgebreide sponsormogelijkheden.

* KLIK HIER * en krijg de Journey update nieuwsbrief waarmee je op de hoogte blijft van haar reis naar Tokio.

Over de campagne
Beheerder:
Shanice Silva Cruz
Gestart op:
2 February 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie