€ 65 van € 5.000 opgehaald

 2%
4 donaties in 5 jaren

Help onze vrienden met hun woning.

€ 65 van € 5.000 opgehaald
het verhaal
4  jaar geleden zijn onze buren naast ons komen wonen met hun drie kinderen. Zij heeft ernstige rugproblemen en is daarom volledig afgekeurd. Hij werkt 7 dagen per week om zijn gezin te kunnen onderhouden, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. In de uren die hij over had heeft hij de buitenkant van de woning als eerst aangepakt. Er is opnieuw geschilderd en hij heeft de voor en achtertuin opnieuw bestraat en opgehoogd. Tijdens het schilderen bleek dat er ,achter een houten schot wat tegen de gevel aan zat voor de sier, de hele gevel is gescheurd. Dit is toen opgelost.


Er is daarna hard gespaard voor een dakkapel om een slaapkamer te realiseren voor hun jongste dochter.  Deze is er ook gekomen na veel problemen en niet leveren door het bedrijf. De buurman heeft deze zelf gestuct. Vervolgens blijkt nu dat de dakkapel lek is en het pas gestucte plafond en wanden hebben vochtschade en moeten er weer uit. Het zit er net een halfjaar in.

Toen er opeens vochtschade was in de woonkamer bleek dat er een grote lekkage was in de badkamer, welke door de verkopers achter is gehouden. Na veel contact met makelaar en verzekering bleek dat ze nergens recht op hadden. De badkamer moest er, na onderzoek, volledig uit. Hierbij bleek dat er leidingen verkeerd zaten aangesloten en er diverse dingen niet zaten aangesloten. Ook het bad was onderaan helemaal niet afgekit. De verkopers hebben deze badkamer erin gezet vlak voor de verkoop. Het was bij de aankoop dus niet te zien. Ook de mechanische ventilatie werkt niet meer.

De badkamer is toen opnieuw opgebouwd met behulp van vrienden. Er moest alleen nog afgewerkt worden. Echter besloot de gemeente toen om de hoofdriolering door te spoelen, zonder aankondiging. Hierdoor is de inhoud van de riolering uit het toilet door de badkamer heen "gespoten". Omdat de badkamer nog moest worden afgewerkt is alles tussen en onder de tegels gelopen waardoor de badkamer er nu weer opnieuw uit moet omdat het water van de riolering onder de tegels terecht is gekomen.  De gemeente gaf aan dat ze niet aansprakelijk zijn en dat ze hen maar moeten aanklagen. 

Na verder onderzoek in de woning blijkt ook dat de vloerverwarming lekkage heeft waardoor de vloer er binnenkort dus ook aan moet geloven.

Tot slot is hun wasmachine nu ook voor de tweede keer stuk gegaan, wat natuurlijk een drama is, zeker met drie kinderen waarvan een 2,5 jarige. 

Ze hebben een zoon van 8 welke erg aan structuur gebonden is doordat hij ADHD heeft. Door alle tegenslagen in de woning en elke keer allerlei renovaties die er moeten gebeuren is hij erg geprikkeld wat veel effect heeft op het hele gezin. Dit jaar zou hun jaar worden en zouden ze voor het eerst op vakantie gaan na jaren.

Echter nu het verhaal van de dakkapel ,vloerverwarming en de badkamer bekend is gaat dat de komende jaren niet gebeuren.  De buurman werkt nu nog meer om alles voor elkaar te krijgen zodat ze misschien een keer weg kunnen voor hun kinderen. Hij weet niet meer waar hij moet beginnen.

Ze staan altijd voor iedereen klaar, niets is teveel gevraagd.

Ik zou ze zo graag financieel willen bijstaan dmv deze funding, zodat onze buren en tevens vrienden hun huis met hulp kunnen herstellen en eindelijk even wat rust krijgen. Dat gun ik ze zo ontzettend.

Alle beetjes helpen. Alvast super bedankt.


Over de campagne
Beheerder:
A.B de Kroon
Gestart op:
31 January 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie