€ 475 van € 2.000 opgehaald

 24%
14 donaties in 1 jaar

Parade go's to Roemenië

€ 475 van € 2.000 opgehaald
het verhaal

Mogelijk bent u al bekend met de RIBW Groep Overijssel. Wij bieden ondersteuning aan mensen met psychische of psychiatrische problemen. Centraal staat dat mensen zelf regie hebben over het leven en (weer) mee kunnen doen in de samenleving. Wij doen hierbij een beroep op de mogelijkheden van de mensen die wij ondersteunen en durven daarin ook iets terug te vragen, bijvoorbeeld in samenwerkingsverbanden. Belangrijk hierbij is ook dat wij inzetten op ervaringsdeskundigheid van de mensen die wij begeleiden.

In april 2019 gaan wij als beschermd wonen locatie in Steenwijk naar Roemenië toe. Wij gaan samen met 4 bewoners en 2 begeleiders van de woonvorm 3 dagen naar een zigeunergemeenschap. Hier leven kinderen/jongeren in armoede, welke opgevangen worden door een projectteam uit Nederland die hen ondersteunt in het dagelijks leven. In Roemenië loopt de begeleiding van mensen met psychische of psychiatrische problemen achter op die van Nederland. Dit biedt bewoners de kans iets te kunnen betekenen voor deze kinderen/jongeren en te delen in de ervaringen die zij hebben in hun herstel. Bij het aangaan van deze reis gaat het voor mensen die mee gaan ook over (herstel)thema’s zoals persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling (deel zijn van een team, organiseren), omgaan met kwetsbaarheden, grenzen aangeven, en meer!

Wij willen daarnaast een fysieke gift doen aan de zigeunergemeenschap. Wij denken dan bijvoorbeeld aan een klimrek, samen een dagje uit of een opknapbeurt van de ruimte waarin zij elkaar ontmoeten. De reis en de gift kosten natuurlijk geld en dat hopen wij op te halen met verschillende acties die wij als woonvorm met alle bewoners organiseren en door u aan te schrijven om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere ervaring voor zowel ons als de mensen in Roemenië. 

Wij willen hier graag meer over vertellen indien dit gewenst is. Ook zullen we verslag doen van onze inspanningen en het uiteindelijke resultaat, met de ervaringen van de mensen in Roemenië en die van onze bewoners van de beschermde woonvorm. Dit verslag komt ook op onze facebook (Parade Ribw) en delen wij graag met u.  


Over de campagne
Beheerder:
Parade go's to Roemenië RIBW
Gestart op:
30 January 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie