€ 475 van € 3.000 opgehaald

 16%
35 donaties in 5 jaren

Help Xander met zijn kartdroom!

€ 475 van € 3.000 opgehaald
het verhaal

Help jij mijn droom uit te laten komen? Ik ben Xander van Dalen (15) en zit nu 8 jaar op karten.

Vanaf het moment dat ik kon lopen was ik al geïnteresseerd in auto’s. Toen ik 2,5 jaar oud was, kende ik alle automerken. Mijn kart avontuur begon in 2012 toen ik van mijn opa mocht karten in De Uithof in Den Haag. Ik had nog nooit eerder in een kart gereden. Blijkbaar viel ik op, want ik werd benaderd om eens te komen lessen bij KWM Racing. Vanaf toen trainde ik bij KWM Racing elke zondagochtend op de indoor kartbaan van Van der Ende Racing Inn te Poeldijk. Mijn opa stond elke zondag op me te wachten bij de finish. Toen ik beter werd reden we samen het land door en hij was mijn grootste sponsor. 

In 2013, ik was pas 8 jaar oud, mocht ik meedoen aan het Nederlands Kartkampioenschap voor Huurkarts (NKH). De wedstrijden werden op zowel indoor als outdoor banen verreden, in Nederland en België. Ik heb daar heel veel rijervaring opgedaan en heb veel geleerd.

Helaas overleed mijn opa in 2016 en werd het steeds moeilijker om mijn sport te blijven financieren. 

In 2017 wilde ik toch de volgende stap nemen en begon ik bij KWM Racing met outdoor wedstrijden in het GK4 kart kampioenschap in de klasse Formula Honda 9PK Junior. Het GK4 kart kampioenschap is een Nederlands Belgisch kampioenschap. Ik heb toen in Nederland, België en Duitsland gereden. Ik kon de GK4 Kart Series in de klasse Formula Honda in 2017 nog financieren maar het werd steeds lastiger. Ik had een goed seizoen. Met de weinige middelen die mij ter beschikking stonden behaalde ik in mijn tweede outdoorwedstrijd ooit P2 en haalde ik het podium! Dat was mijn sportieve hoogtepunt in 2017. Mijn allereerste outdoor prijs. Wat was ik daar trots op.

2018 was een minder jaar. Technisch was mijn kart niet optimaal en ik had veel uitval door mankementen en andere tegenslagen. 

Ik wilde het toch weer gaan proberen ondanks de tegenslagen. Het was tijd voor een volgende stap. Ik voelde dat ik er meer uit kon halen. Eind 2018 ben ik gevraagd om bij een ander team te komen en ben ik voor TPX Kartservice uit Zoetermeer gaan rijden. 

Ze zagen mijn talent en wilde het avontuur met mij aangaan. In 2019 heb ik meegedaan aan het GK4 kart kampioenschap in de klasse Formula Honda 9PK Senior. Mijn doelstelling was het halen van de top 3 van het GK4 kart kampioenschap in de klasse Formula Honda. Ik ging met volle vertrouwen dit raceseizoen in, en dat werd beloond! In mijn 1e wedstrijd in Genk met de Formula Honda 9PK Senior heb ik een mooie P3 behaald! Een prestatie waar ik heel trots op ben! Dat seizoen heb ik ook een P2 in Mariembourg en een P3 in Strijen behaald. Dit zorgde voor een mooie P3 in het Eindklassement in het GK4 kart kampioenschap in de klasse Formula Honda 9PK Senior. Mijn doelstelling was gehaald!

In 2020 rij ik voor RK-Kartracing uit Zoetermeer. Ik ga dit jaar weer een nieuwe uitdaging aan! Dit wordt mijn eerste jaar in de klasse Rotax Max Senior in de competitie Kart4Fun. Om hier aan mee te kunnen doen is financiële ondersteuning nodig. Wil jij mij helpen met een kleine of grote bijdrage? Je bijdrage gebruik ik voor het optimaliseren van mijn materiaal, kart en een goede helm.


Mijn grote droom is ooit zo goed te worden als Max Verstappen. Wil je mij helpen mijn droom na te jagen? Als je het wil vermeld ik na je donatie je naam in mijn Instagram bericht met 1.000+ volgers @xanderr94. Kom gerust een keer kijken bij een van mijn races. Je bent van harte welkom!

Xander in de media

https://www.westlanders.nu/sport/westlands-karttalent-klaar-voor-nieuw-raceseizoen-30153/

https://www.westlanders.nu/sport/xander-van-dalen-pakt-derde-plaats-in-kartkampioenschap-30381/

https://www.westlanders.nu/sport/2e-plaats-voor-xander-in-mariembourg-30777/

https://www.westlanders.nu/sport/derde-keer-podium-voor-xander-van-dalen-30989/

https://www.westlanders.nu/sport/vierde-plaats-voor-xander-van-dalen-in-kart-kampioenschap-31304/

https://m.westlanders.nu/sport/xander-van-dalen-derde-gk4-kartseries-2019-33811/






Over de campagne
Beheerder:
Xander van Dalen
Gestart op:
20 January 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie