€ 1.490 van € 2.500 opgehaald

 60%
124 donaties in 5 jaren

Ter nagedachtenis aan Rambo de Free Flight Ara

€ 1.490 van € 2.500 opgehaald
het verhaal

Voor Rambo en Joseph

Op zaterdag 29 december 2018 heeft een jager in het Belgische Westmalle Rambo uit de lucht geschoten. Rambo was een Blauwgele ara opgeleid voor Free Flight.  

Joseph Verdyck, eigenaar, liet Rambo en zijn maatje Mero dagelijks vliegen, vaak op de akker van een boer die daar toestemming voor gegeven had. Juist daar is het fout gegaan. De jager was op aangrenzend gebied aan het jagen.

Rambo is nadat hij is neergeschoten ook nog eens door de honden van de jager te pakken genomen waarna de jager Rambo achter gelaten heeft. Joseph Verdyck heeft de jager aangesproken en hij dacht dat hij zomaar een exoot mocht schieten, de jager heeft wel zijn excuses aangeboden maar het mag duidelijk zijn dat dat niet genoeg is.

Rambo was pas drie jaar en erg bekend in de Free Flight wereld. Dit had nooit maar dan ook nooit mogen gebeuren!

Inmiddels hebben alle papegaaien liefhebbers zowel in België als in Nederland maar ook wereldwijd zich verzameld om zich tegen deze misselijke daad uit te spreken. Er is al een petitie opgezet om de Belgische politiek te dwingen om een onderzoek te starten en om de wet omtrent jagen aan te passen. De Belgische en Nederlandse media hebben er ook aandacht aan besteedt, we hopen dat dat de druk extra opvoert.

Wij willen graag een gebaar maken naar de eigenaar van Rambo, Joseph Verdyck, door middel van deze crowd funding willen we geld inzamelen om een mooi bronzen beeld van Rambo te laten maken als herinnering aan hem.

Wil jij hieraan bijdragen door een blijvende herinnering te laten maken van Rambo, dan kun je doneren.

We hopen een goed bedrag bij elkaar te krijgen om een mooi bronzen beeld te kunnen laten maken.


Elles (Kantara Malique) en Yolande Heeringa -Korver


Over de campagne
Beheerder:
Yolande Heeringa
Gestart op:
3 January 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie