€ 4.528 van € 4.500 opgehaald

 100%
212 donaties in 6 jaren

Help jij BALOU aan rechte poten?

€ 4.528 van € 4.500 opgehaald
het verhaal

Graag willen wij (Sandra en Willem) jullie het verhaal vertellen van onze lieve hond Balou.


Nadat wij afscheid hebben moeten nemen van onze vorige hond Boomer miste wij de gezelligheid en aandacht van een hond in huis. Al snel waren wij eruit om een nieuwe hond in huis te nemen en deze een mooi leven te geven. Via via zijn wij terecht gekomen bij Zalikas uit Loerbeek in Nederland. Dit bedrijf haalt honden op in Bulgarije die daar geen baasje hebben en geen fijne toekomst te wachten staat. Wij waren gelijk geïnteresseerd in dit geweldige initiatief en besloten dat wij graag aan zo’n hondje een fijn en veilig thuis willen bieden.


Op een dag wisten wij dat er hondjes uit Bulgarije aankwamen en wij zijn direct gaan kijken. Je gaat dan kijken of er een hond tussen zit die je leuk vind maar één hond kwam direct naar ons toe en begon tegen ons aan te springen. Dan weet je eigenlijk al gelijk dat dit de hond is die je mee naar huis wilt nemen. Zo gezegd zo gedaan en we gaven hem de naam Balou.


Pas een paar uur nadat hij in Nederland was aangekomen was hij ons nieuwste gezinslid en gedroeg zich direct heel lief en sociaal. Echt een hond waar je gelijk gek op bent! Balou was op het moment dat hij bij ons in huis kwam 4.5 maand oud en is nu, op het moment dat ik dit verhaal schrijf 10 maanden oud en dus al een half jaar bij ons.


Waar Balou toen hij klein was kon rennen, springen en gek doen werd dat met de week slechter. Hij was in die tijd ook enorm aan het groeien dus dachten wij dat het vermoeiend was voor hem om de hele dag op zijn poten te staan, ook omdat we bezig waren met een jonge honden cursus waar hij zelfs een prijs heeft gewonnen omdat hij het zo enorm goed deed, wat waren we trots op hem! Bij de cursus werd ons afgeraden om verder te gaan omdat Balou het niet langer kon vol houden. Dit voelde niet goed omdat een jonge hond juist moet kunnen springen en rennen.


Wij zijn met Balou naar de dierenarts geweest omdat Balou geen hond kon zijn. Als je een huisdier hebt dan moet je er alles aan doen om het beest een zo goed en gelukkig mogelijk leven te geven. Echter werd dit bruut verstoord door het onlangs verkregen nieuws.... Door een groeistoornis zijn beide voorpoten van Balou helemaal verkeerd gegroeid en dit zal niet meer vanzelf goed komen. Eerst werd ons verteld dat het waarschijnlijk met het dragen van een brace goed zou komen maar na de afspraak die wij vandaag hadden werd pijnlijk duidelijk dat ook een brace niet zal helpen om Balou normaal te laten lopen. Zijn vergroeiing zal alleen te verhelpen zijn door een lange en zeer kostbare operatie.


Balou is dus wel te helpen, wat heel goed nieuws is en we willen er alles aan doen om dit voor Balou mogelijk te maken. De enige manier om Balou het waardige leven te geven die hij verdiend is dus die operatie. Een Operatie die tussen de € 4000 — € 5500 gaat kosten. Dit bedrag wil je uiteraard neerleggen voor je lieve hond maar helaas zijn op het moment niet financieel daadkrachtig genoeg om dit bedrag te betalen. Zelf hebben we € 1000 apart gelegd voor de operatie en hopen het resterende geldbedrag bij elkaar te halen door deze actie. (Over het streefbedrag van €4500 zullen ook nog ongeveer 10% kosten in rekening gebracht worden door getfunded.nl.)


Het mag toch niet zo zijn dat er door financiën een lief beestje als Balou geen waardig bestaan kan leiden en wellicht door de pijn en last die hij heeft door de vergroeiing in zijn poten moet worden ingeslapen.


Wij willen door deze actie heel graag jullie hulp vragen om het bedrag voor de operatie samen op te halen. Alle beetjes helpen en laten we samen hopen dat we het streefbedrag kunnen ophalen en Balou in September, als hij volledig volgroeid is, geopereerd kan worden.

Als je doneert houden wij jullie uiteraard op de hoogte van de operatie en het herstel van Balou! 

HELPEN JULLIE MEE BALOU EEN HEERLIJK HONDENLEVEN TE GEVEN?

Wij en Balou zijn jullie enorm dankbaar! 

Update 01-06-2018 -
Wow!! wat leven jullie mee met Balou, wij zijn enorm dankbaar.
We kregen de vraag of de donateurs Balou ook konden volgen op weg naar zijn operatie.... Daar hebben we een Instagram pagina voor aangemaakt. Wil je op de hoogte blijven van Balou, klik dan op de link hier onder en volg hem op Insta.

klik hier voor de Instagram van Balou

Update 08-06-2018

We hebben met de actie voor Balou de krant gehaald! Echt geweldig wat er allemaal gebeurd en hoeveel mensen de actie en daardoor Balou een warm hart toedragen. We zijn iedereen zo enorm dankbaar.  Klik HIER om het stuk in de Gelderlander te lezen. 

Over de campagne
Beheerder:
Sandra
Gestart op:
29 May 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie