€ 1.610 van € 100.000 opgehaald

 2%
27 donaties in 6 maanden

Schiphol aanpakken

€ 1.610 van € 100.000 opgehaald
het verhaal

SchipholWatch is een actiegroep tegen de groei van Schiphol op de huidige locatie. Wij hebben meer dan genoeg van het eeuwige gesjoemel met cijfers van de luchtvaartsector.

Nu er op de afgesproken regels en de wetten rond Schiphol niet langer wordt gehandhaafd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, willen we overgaan tot juridische actie tegen Schiphol Group (inclusief Lelystad, Rotterdam en Eindhoven) en het ministerie.

In samenwerking met juristen gaan we onderzoeken wat de beste manier is om Schiphol en het ministerie aan te pakken. Om vervolgens een aantal rechtszaken op te starten met het doel de overlast van de luchthavens terug te dringen.

We gaan kansrijke zaken aanspannen om de rechteloosheid aan te pakken die nu geldt voor de omwonenden in heel Nederland.

Hierbij valt te denken aan het eisen van handhaving op het aantal dag- en nachtvluchten. Het handhaven op geluidsniveaus. Het handhaven op wetten tegen luchtverontreiniging. Het afdwingen van maatregelen op basis van recente richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De WHO stelt dat 45 dB het maximale gemiddelde geluidsniveau rond een luchthaven mag zijn. Schiphol komt op dit moment boven de 55 dB uit. Dat lijkt niet zoveel, maar het betekent bijna 8x zoveel geluid als volgens de WHO verantwoord is.

Er zijn tal van juridische mogelijkheden om Schiphol, de regionale vliegvelden en het ministerie aan te pakken. Wat de beste manieren zijn, gaan we nu uitzoeken. Om daarna de meest kansrijke zaken voor de rechter te brengen.

Draagt u ook bij aan rust in uw woonomgeving?

Update 29 november 2018:
Na vragen van potentiële donateurs willen wij expliciet aangeven dat uw donaties niet worden besteed aan salarissen of vergoedingen voor medewerkers van de stichting (i.o.). Alle gelden worden uitsluitend ingezet ter voorbereiding en uitvoering van rechtszaken.

Een eventueel overschot van gelden zal worden overgemaakt aan een goed doel. Welk doel dit wordt zal tzt via openbare stemming worden bepaald.

Over de campagne
Beheerder:
Schiphol Watch
Gestart op:
22 November 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
€10 Anoniem 4 weken geleden

€10 Tjebbe Andringa 4 weken geleden

€25 Anoniem 4 weken geleden
Lunteren

€100 Anoniem 4 weken geleden

€25 Anoniem 4 weken geleden

€10 Kees Kielen 4 weken geleden

€25 Kees Kielen 4 maanden geleden

€25 Winnie de Wit 5 maanden geleden
't Zou goed zijn als veel mensen hier een bijdrage aan willen leveren...

€25 R. J. J. van Diest 5 maanden geleden

€25 Leon van Oosterom 5 maanden geleden

€10 V̭̮̣͚̹̥̦͓e̲͚l̖̖u̦͎̣̻̜̥ͅw̝̥͚̺̤e̺̝̮ṋ̘̬a͇̠a̪r 5 maanden geleden
Tijd om schiphollen te stoppen! We zijn genoeg belazerd. Veel succes met de strijd.

€50 Kool 5 maanden geleden

€10 Anoniem 5 maanden geleden
Houd vol, veel succes

€25 Anoniem 6 maanden geleden

€25 Helena Klok 6 maanden geleden

€10 Anoniem 6 maanden geleden

€15 Addy Rutgers 6 maanden geleden
Milieucriminaliteit en netwerkcorruptie binnen overheden is een zeer ernstige vorm van ondermijning.

€1.000 s. van halm 6 maanden geleden
De overheid dient het volksbelang voorop te stellen en zich te houden aan de grondwet. Art1. : Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Art. 21: De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.

€5 Peter Siegel 6 maanden geleden

€20 Anoniem 6 maanden geleden
Er moet tegenwicht komen in het sltijd maar doordrukken van groei van vliegverkeer.

1
2
Plaats een reactie