€ 1.710 van € 100.000 opgehaald

 2%
28 donaties in 4 jaren

Schiphol aanpakken

€ 1.710 van € 100.000 opgehaald
het verhaal

SchipholWatch is een actiegroep tegen de groei van Schiphol op de huidige locatie. Wij hebben meer dan genoeg van het eeuwige gesjoemel met cijfers van de luchtvaartsector.

Nu er op de afgesproken regels en de wetten rond Schiphol niet langer wordt gehandhaafd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, willen we overgaan tot juridische actie tegen Schiphol Group (inclusief Lelystad, Rotterdam en Eindhoven) en het ministerie.

In samenwerking met juristen gaan we onderzoeken wat de beste manier is om Schiphol en het ministerie aan te pakken. Om vervolgens een aantal rechtszaken op te starten met het doel de overlast van de luchthavens terug te dringen.

We gaan kansrijke zaken aanspannen om de rechteloosheid aan te pakken die nu geldt voor de omwonenden in heel Nederland.

Hierbij valt te denken aan het eisen van handhaving op het aantal dag- en nachtvluchten. Het handhaven op geluidsniveaus. Het handhaven op wetten tegen luchtverontreiniging. Het afdwingen van maatregelen op basis van recente richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De WHO stelt dat 45 dB het maximale gemiddelde geluidsniveau rond een luchthaven mag zijn. Schiphol komt op dit moment boven de 55 dB uit. Dat lijkt niet zoveel, maar het betekent bijna 8x zoveel geluid als volgens de WHO verantwoord is.

Er zijn tal van juridische mogelijkheden om Schiphol, de regionale vliegvelden en het ministerie aan te pakken. Wat de beste manieren zijn, gaan we nu uitzoeken. Om daarna de meest kansrijke zaken voor de rechter te brengen.

Draagt u ook bij aan rust in uw woonomgeving?

Update 29 november 2018:
Na vragen van potentiële donateurs willen wij expliciet aangeven dat uw donaties niet worden besteed aan salarissen of vergoedingen voor medewerkers van de stichting (i.o.). Alle gelden worden uitsluitend ingezet ter voorbereiding en uitvoering van rechtszaken.

Een eventueel overschot van gelden zal worden overgemaakt aan een goed doel. Welk doel dit wordt zal tzt via openbare stemming worden bepaald.

Over de campagne
Beheerder:
Stichting SchipholWatch
Gestart op:
22 November 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie