€ 1.380 opgehaald van € 100.000

 2%
19 donaties in 2 weken

Schiphol aanpakken

€ 1.380 opgehaald van € 100.000
het verhaal

SchipholWatch is een actiegroep tegen de groei van Schiphol op de huidige locatie. Wij hebben meer dan genoeg van het eeuwige gesjoemel met cijfers van de luchtvaartsector.

Nu er op de afgesproken regels en de wetten rond Schiphol niet langer wordt gehandhaafd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, willen we overgaan tot juridische actie tegen Schiphol Group (inclusief Lelystad, Rotterdam en Eindhoven) en het ministerie.

In samenwerking met juristen gaan we onderzoeken wat de beste manier is om Schiphol en het ministerie aan te pakken. Om vervolgens een aantal rechtszaken op te starten met het doel de overlast van de luchthavens terug te dringen.

We gaan kansrijke zaken aanspannen om de rechteloosheid aan te pakken die nu geldt voor de omwonenden in heel Nederland.

Hierbij valt te denken aan het eisen van handhaving op het aantal dag- en nachtvluchten. Het handhaven op geluidsniveaus. Het handhaven op wetten tegen luchtverontreiniging. Het afdwingen van maatregelen op basis van recente richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De WHO stelt dat 45 dB het maximale gemiddelde geluidsniveau rond een luchthaven mag zijn. Schiphol komt op dit moment boven de 55 dB uit. Dat lijkt niet zoveel, maar het betekent bijna 8x zoveel geluid als volgens de WHO verantwoord is.

Er zijn tal van juridische mogelijkheden om Schiphol, de regionale vliegvelden en het ministerie aan te pakken. Wat de beste manieren zijn, gaan we nu uitzoeken. Om daarna de meest kansrijke zaken voor de rechter te brengen.

Draagt u ook bij aan rust in uw woonomgeving?

Update 29 november 2018:
Na vragen van potentiële donateurs willen wij expliciet aangeven dat uw donaties niet worden besteed aan salarissen of vergoedingen voor medewerkers van de stichting (i.o.). Alle gelden worden uitsluitend ingezet ter voorbereiding en uitvoering van rechtszaken.

Een eventueel overschot van gelden zal worden overgemaakt aan een goed doel. Welk doel dit wordt zal tzt via openbare stemming worden bepaald.

Over de campagne
Beheerder:
Schiphol Watch
Categorie:
Goede doelen
Gestart op:
22 November 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
€25 R. J. J. van Diest 10 uur geleden

€25 Leon van Oosterom 1 week geleden

€10 V̭̮̣͚̹̥̦͓e̲͚l̖̖u̦͎̣̻̜̥ͅw̝̥͚̺̤e̺̝̮ṋ̘̬a͇̠a̪r 1 week geleden
Tijd om schiphollen te stoppen! We zijn genoeg belazerd. Veel succes met de strijd.

€50 Kool 1 week geleden

€10 Anoniem 1 week geleden
Houd vol, veel succes

€25 Anoniem 2 weken geleden

€25 Helena Klok 2 weken geleden

€10 Anoniem 2 weken geleden

€15 Addy Rutgers 2 weken geleden
Milieucriminaliteit en netwerkcorruptie binnen overheden is een zeer ernstige vorm van ondermijning.

€1.000 s. van halm 2 weken geleden
De overheid dient het volksbelang voorop te stellen en zich te houden aan de grondwet. Art1. : Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Art. 21: De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.

€5 Peter Siegel 2 weken geleden

€20 Anoniem 2 weken geleden
Er moet tegenwicht komen in het sltijd maar doordrukken van groei van vliegverkeer.

€10 Anoniem 2 weken geleden
Heel veel succes!

€50 Harry Van Gendt 2 weken geleden

€15 Anoniem 2 weken geleden
Schiphol/luchtvaart maakt meer kapot dan je lief is.

€50 Joep van der Veen 2 weken geleden

€25 Ineke Verberk 2 weken geleden

€5 Madeleine Dingenouts 2 weken geleden
Er zijn heel veel mogelijkheden Schiphol aan te pakken (ook parlementaire enquête afdwingen) maar die kosten geld. Dus draag ik bij. Nu nog beperkt maar bij groei, draag ik extra bij.

€5 Rob S. 2 weken geleden
Veluwe

Plaats een reactie