€ 3.528 van € 666 opgehaald

 100%
340 donaties in 5 maanden

Briefje van Jan aan Leo Lucassen

€ 3.528 van € 666 opgehaald
het verhaal

Beste Leo,

Dinsdag 23 januari had ik een lunch met PVV-Kamerlid Dion Graus in het Tweede Kamergebouw.

Na afloop leidde Dion me nog even rond op de gangen van de PVV.

Vanwege de wereldwijde Wilders-bloeddorst bij moslims kan ik natuurlijk niet teveel details prijs geven van wat ik daar zag.

Zeker niet aan mensen zoals jij.

Maar één ding kan ik wel met je delen.

Je weet ongetwijfeld dat in alle Nederlandse rechtbanken en gemeente- en provinciehuizen een portret van koning Willem-Alexander in de zittings- en vergaderzalen hangt?

Zoiets hebben ze bij die PVV-fractie in álle kamers.

Alleen hangt daar geen portret van Willem-Alexander aan de muur, maar van jou.

Dat verbaasde me natuurlijk zeer.

Dus ik vroeg: “Dion, dat is toch die Leo Lucassen?”

“Ja goede Jan, dat klopt!”

“Maar waarom hangt-ie overal? Als het nou op een dartbord was, dan zou ik het nog begrijpen. Maar keurig ingelijst? Ik snap er geen zak van.”

“Dat zal ik je uitleggen, goede Jan. Leo Lucassen noemen wij hier ‘de 38ste man’. Hij is ons 38ste Kamerlid. En nog een belangrijk Kamerlid ook.”

Ik snapte er meteen wel een zak van.

“Omdat hij…”

“Omdat de PVV er bij iedere tweet van Leo Lucassen duizend stemmen bij krijgt, goede Jan. Als het er geen tweeduizend zijn. Wij zeggen hier altijd: ‘Met zulke vijanden heb je geen vrienden meer nodig’, haha.”

Je bent, beste Leo, de 38ste man van de PVV-fractie.

Een beetje zoals ‘de twaalfde man’ bij voetbalwedstrijden.

Alleen steunen de supporters bij voetbalclubs hun club bewust.

Die houden van hun club.

Jij houdt niet van de PVV.

Sterker nog, jij haat de PVV.

Dat maakt je, met al die tweets van je, tot de beste usefull idiot die de PVV zich kan wensen (misschien Eric van der Burg uitgezonderd).

Dion Graus zei het mooi bij ons afscheid: “We lezen op de fractie elke dag éérst het ‘Briefje van Jan’ ter inspiratie. En daarna de tweets van Leo Lucassen om de ballen uit onze broeken te lachen.”

Ik kom terzake, ouwe nepnieuwsverspreider!

De ochtend nadat twee rivaliserende bendes inboorlingen uit de Hoorn van Afrika (preciezer: Eritrea) zaterdagavond hun stammenstrijd uitvochten in ‘de Stad van Vrede en Recht’ en zorgden voor gewonde politieagenten, uitgebrande auto’s en touringcars en zware vernielingen aan andermans eigendommen, opende jij Twitter en gooide je een stuk rood vlees in de arena.

Je schreef: “Nee, ik heb geen aandelen in de rellen tussen Eritreërs. Ja, uiteraard is dat onacceptabel en moet je de daders aanpakken. Nee, dit komt bij vluchtelingen heel weinig voor. En ja, helaas is dit wekelijks te zien bij Nederlandse voetbalsupporters. Einde mededeling.”

Die tweet bevatte, afgezien van de drogredenering uit de categorie ‘whataboutism’, nogal wat feitelijke onjuistheden.

Nepnieuws.

Ik loop ze met je door.

Je schreef: “Helaas is dit wekelijks te zien bij Nederlandse voetbalsupporters.”

We zitten nu in week 8 van 2024.

De laatste keer dat het met Nederlandse voetbalsupporters uit de hand liep, was toen Ajax-supporters de ingang van het eigen stadion bestormden uit onvrede met het beleid van hun eigen club. Dat was op 24 september 2023 bij de gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord.

Week 38 van 2023.

Precies 22 weken geleden.

De vóórlaatste keer dat we in Nederland serieuze ‘rellen’ zagen met voetbalsupporters was nadat Marokko op het WK voetbal in Qatar verloor van Frankrijk. De ‘relschoppers’ hadden naast de Nederlandse uiteraard ook de Marokkaanse nationaliteit. Dat was op 14 december 2022.

Week 50 van 2022.

Precies 62 weken geleden.

In beide gevallen was de schade ook nog eerder veel kleiner dan groter.

Ofwel: het ‘whataboutism’ over voetbalsupporters is honderd procent nepnieuws, professor.

Je schreef: “Dit komt bij vluchtelingen heel weinig voor.”

Hier pas je een trucje toe (je lijkt het CBS en de IND wel).

Maar daar trappen wij niet in, vader.

Deze Eritreeërs zíjn geen vluchtelingen.

Wel onderontwikkelde randdebielen, gezien hun gedrag en problematiek, maar geen vlúchtelingen.

Ze hebben namelijk allemaal ooit een ‘status’ gekregen en zelfs een Nederlands paspoort.

Gekregen toen zij (of hun ouders) vluchtten voor de oorlog met Ethiopië, voor dictator Isaias Afewerki of gewoon om onder de dienstplicht uit te komen, die daar 22 jaar kan duren en algemeen beschouwd wordt als dwangarbeid.

In jouw statistieken (en die van het CBS) zouden deze ‘relschoppers’, als ze al opgepakt, aangeklaagd en veroordeeld zouden worden, tevoorschijn komen als ‘Nederlanders’.

Bij vlúchtelingen, dus asielzoekers die nog geen status hebben, komt het inderdaad wéinig voor dat ze massaal de straat op gaan, met stoeptegels en straatstenen de politie en elkaar bekogelen, met ijzeren staven fotografen achtervolgen, politieauto’s en touringcars in de fik steken en auto’s en gebouwen vernielen.

Bij vlúchtelingen zien we wél constant (niet eens wekelijks, maar dagelijks) dat ze zich schuldig maken aan misdrijven.

Dat gebeurt alleen niet in grote groepen en meestal niet openlijk op straat, maar in en om azc’s, waar het beleid van het COA is om de meeste misdrijven buiten de administratie te houden en aangiftes te ontmoedigen (en ja, ouwe raamambtenaar, ik spreek medewerkers en politiemensen die daar komen, onder meer in Balk, Luttelgeest en Ter Apel, dus ik lul niet uit mijn nek, maar uit de praktijk).

Je schreef: “Uiteraard moet je de daders aanpakken.”

Ach gossie.

Leo Lucassen doet een dilanyesilgözje, maar dan zonder het ‘keihard’ waarmee het Hollefrasenvrouwtje doorgaans probeert in het gevlei te komen bij dat deel van de bevolking dat het resultaat van onze bloeiende asielindustrie meer dan zat is.

Ik weet niet of jij weleens in een rechtbank komt (best eng voor een pennenlikker met meisjesbiceps, dus ik zou het snappen als je niet durft), maar ik wel.

Áls een dader al wordt opgepakt…

Áls het Openbaar Ministerie al besluit tot vervolging…

Áls de dader daarna niet vlucht naar een ander West-Europees Walhallaland…

Áls de dader ooit een Nederlandse rechtbank van binnen ziet…

…dan wordt hij (het is altijd een hij) bijgestaan door een advocaat die gespecialiseerd is in de meest treurige jankbieboeh-verhalen en dan zal de rechter (dat is dan weer meestal een zij) rekening houden met alle echte én verzonnen omstandigheden die hebben geleid tot het ‘foutje’ dat de verdachte heeft gemaakt.

En besluiten tot een fopstraf.

If any.

Dus, beste Leo, het is nogal gratuit als iemand die op het gebied van vluchtelingen en statushouders altijd en overal beweert dat we te maken hebben met een verrijking voor de Nederlandse verzorgingsstaat en cultuur, gaat roepen dat daders natuurlijk moeten worden aangepakt.

Daar meen je geen pest van.

Je scheef: “(…) rellen tussen Eritreeërs.”

Weer zo’n trucje.

Ik heb me gisterochtend verdiept in de dictatuur Eritrea, de lange arm van dictator Afewerki én de Eritreeërs die hier wonen. Alles gelezen wat los en vast zit, van de geschiedenis van Eritrea tot de dwingende band met de diaspora en van de COA-folders over ‘zwarte magie’ tot de ‘handreiking’ van het Verwey Jonker Instituut voor gemeenten hoe de Eritreese statushouders die ze in hun mik geschoven krijgen moeten pamperen.

Werd ik niet vrolijk van.

Zeg maar: heel somber.

Het zíjn dus geen ‘rellen’.

Het is een stammenstrijd tussen voor- en tegenstanders van de dictator, waarbij vazallen van de dictator mensen híer bedreigen met gevangenschap of erger van familieleden die nog in Eritrea wonen.

Een stammenstrijd die wordt uitgevochten in óns land.

In onze steden.

In onze wijken.

Op onze straten.

Met wegkijkende burgemeesters (zoals Jan van Zanen), met wegkijkende politici die ‘een onderzoek willen naar de oorzaak’ (zoals Mirjam Bikker van de Christenunie) of zwijgen (zoals Frans Timmermans en zijn zootje jodenhaters van GroenLinks/PvdA) en met politieagenten (zoals die Dubbeldam) die ‘racisten’ de maat nemen die op social media iets te grof reageren op die stammenstrijd, is het maar de vraag of we het ergste gezien hebben.

Ik zal die vraag vast beantwoorden: nee.

De messen en pistolen ontbraken namelijk nog…

Wat we hier zien, beste Leo, zijn geen rellen, maar de aanloop naar een burgeroorlog. Tussen nota bene mensen die Naïef Nederland al decennia op de meest gastvrije wijze opvangt.

Is bagatelliseren hetzelfde als nepnieuws verspreiden?

Hell yeah!

Én je schreef: “Ik heb geen aandelen in de rellen tussen Eritreeërs.”

Zal ik eens eerlijk zijn, Leo?

Als Nederland het land van mijn jeugd was, als politici zouden deugen, als niet Brussel maar Den Haag de baas was, als de verzorgingsstaat niet onder onze ogen gesloopt werd door de immer gulziger wordende asielindustrie, dan zou ik niet elke dag drie stukkies kunnen schrijven.

Als dit land níet naar de kloten zou worden geholpen, zou ik ander werk moeten zoeken, want in een aangeharkt land schrijf je geen 21 stukkies per week over alleen al de Nederlandse actualiteit.

Heb ik daarmee ‘aandelen’ in die ellende?

Natuurlijk niet.

Maar ik verdien wel mijn geld dóór die ellende.

Ellende die mede door apologeten zoals jij wordt veroorzaakt.

Jij hebt ook geen aandelen ‘in die rellen’.

Maar het is wel je handel.

En je zorgt door het verspreiden van nepnieuws dat die handel welig blijft tieren…

Maakt dat jou een intens slecht mens?

Ik ben geneigd die vraag bevestigend te beantwoorden.

Groet,

JanD

PS. Mijn dagelijkse 'Briefje van Jan' is gratis te lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

Over de campagne
Beheerder:
Thea
Gestart op:
18 February 2024
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...