€ 315 van € 3.500 opgehaald

 9%
12 donaties in 9 maanden

Waterproject Sambang Gambia

€ 315 van € 3.500 opgehaald
het verhaal

Al jaren houdt Ine Schmitz zich bezig met hulp aan mensen in Gambia. Het kleinste en een van de armste landen van West Afrika. 2 tot 3 keer per jaar gaat ze er zelf naartoe om erop toe te zien dat de hulp die ze bieden goed wordt uitgevoerd en ook om er ter plekke de handen uit de mouwen te steken. Haar Gambia verhalen zijn openbaar te lezen op Facebook (Ine Schmitz). 

Ik werd erg geraakt door haar verhalen en haar werk en daarom ben ik deze growd funding gestart. Ik wil haar helpen met hetvolgende project;

In een klein dorpje, Sambang geheten, ver het binnenland in, hebben de mensen niet de beschikking over drinkwater. Ze moeten er kilometers voor lopen. Er is een klein weeshuis en de armoede is groot. Sinds begin dit jaar is er een jonge dokter gestationeerd in een armoedig hutje. Middelen voor medische zorg had hij niet maar door de hulp, opgestart door Ine, heeft hij nu medische spullen. Drinkwater blijft een groot probleem en daar kunnen wij met elkaar iets aan gaan doen!

Op 27 oktober van dit jaar gaat Ine samen met (voormalige) collega, Chris de Groot, weer naar Sambang.  Het doel is om in oktober een drinkwater-project in de vorm van een Borehole (zie foto) op zonnepanelen te realiseren. Het grondwater ligt op een diepte van 40 meter en moet dan met behulp van een pomp naar boven worden gepompt en in een tank worden opgeslagen. Zo’n project kost 3000 euro en met een tappunt en was- plek erbij ongeveer 3500 euro.

Laten we haar helpen door dit mogelijk te maken! Samen hebben wij de kracht om dit soort projecten op te starten en ik dank jullie van harte voor jullie bijdragen! 

Namens Ine en Chris, hartelijke dank!

Liefs, Mary


Over de campagne
Beheerder:
Mary Van der Veen
Gestart op:
26 August 2023
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie