€ 1.579 van € 5.000 opgehaald

 32%
52 donaties in 10 maanden

Help mee aan Catriens herstel

€ 1.579 van € 5.000 opgehaald
het verhaal

Lieve vrienden, familie en dierenliefhebbers,

Ik wil jullie graag het verhaal vertellen van Catrien, onze geliefde pony, en de uitdagingen die ze heeft moeten doorstaan. 

Allereerst wie is Catrien? Catrien is niet zomaar een pony; ze is een expert in het ontsnappen door schrikdraad en hekken heen naar een stukje land met meer gras, maar daarnaast is ze heel braaf en doet haar best om ook braaf te blijven als ze bang is. Ze is niet bang voor voorwerpen of individuen, ze is bang zonder haar vriendjes. Ondanks alle medische tegenslagen met de pijn en belemmeringen die ze daarvan ondervind, blijft ze super lief en rustig tegen zowel mensen als haar paardenvriendjes.

Een tijdje geleden nam ik Catrien over van mijn zus, omdat zij haar niet langer kon onderhouden. Wij wonen niet bij elkaar in de buurt waardoor het niet mogelijk was om dit met z'n 2en op te pakken. Het was een beslissing van mijn zus, mijn moeder en van mij die genomen is om die lieve Catrien de liefde en zorg te geven die ze verdient. Op dit moment was de medische problematiek nog niet aan de orde

Helaas heeft Catrien inmiddels te maken gehad met verschillende medische tegenslagen die ons financieel enorm hebben belast. We hebben al veel geïnvesteerd in haar gezondheid en welzijn, maar nu heeft Catrien te maken met een nieuwe tegenslag: een ernstige oogontsteking met een hoog risico op maanblindheid en zij heeft een verhoogde oogboldruk. De normale oogboldruk licht tussen de 17 en 28 mmHg. De druk bij paarden met glaucoom (verhoogde oogboldruk) is dit bijna 40mmHg. Bij Catrien was de oogboldruk 70mmHg. Dat is extreem hoog. Dit veroorzaakt haar veel pijn en belemmert haar normale functioneren. Ondanks deze hoge druk, blijft Catrien hartstikke braaf, goed luisteren en is zij heel vrolijk in de wei. Het oog moet beschermt worden en is daardoor nu afgedekt, waardoor zij niets kan zien en ook weleens ergens tegenaan loopt, desondanks blijft Catrien haar best doen om zo goed mogelijk mee te komen is de wei en tijdens de verzorging. Maar dit zijn tijdelijke oplossingen zolang de huidige behandelingen met oogdruppels aanslaan. De aandoening aan het oog is een aandoening die in de genen zit. Paarden met stippen zoals Catrien hebben een bepaald gen wat de stippen veroorzaakt en helaas ook de oogaandoening kan veroorzaken. Wat haar deze pijn geeft.

Gelukkig is er hoop. Onze paardenoogarts heeft een behandelplan voorgesteld, inclusief een dringende operatie, die Catrien's oog weer naar behoren zou kunnen laten functioneren en haar eindelijk pijnvrij zou maken. Deze behandeling met operatie is helaas niet gratis en alle eerdere uitgaven voor haar medische zorg, ben ik financieel uitgeput.

Daarom wend ik me tot jullie, voor hulp. Ik heb besloten deze crowdfundingscampagne te starten om Catrien de kans te geven op een gelukkig, gezond en pijnvrij leven met goed zicht en geen terugkerende dierenarts onderzoeken die haar heel veel stress geven. 

Elke bijdrage, groot of klein, brengt ons dichter bij het bereiken van dit doel.

Laten we samenwerken om Catrien de zorg te geven die ze verdient zodat zij weer zorgeloos kan genieten in de wei zoals al haar andere paardenvriendjes. Jullie steun betekent de wereld voor ons en voor haar.

Bedankt voor jullie liefde, medeleven en steun. Samen kunnen we het verschil maken voor Catrien!


Met warme groeten,

Nien baasje/maatje van Catrien

Over de campagne
Beheerder:
Nien Catrien
Gestart op:
20 August 2023
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie