€ 370 van € 14.000 opgehaald

 3%
11 donaties in 11 maanden

Lepradorp in Nepal is weer een bewoonbare plek. Nu nog het badhuis!

€ 370 van € 14.000 opgehaald
het verhaal

Al ruim 20 jaar is Stichting Sarangkot actief in Nepal met ontwikkelingsprojecten. De projecten richten zich op watervoorzieningen, scholing en sanitatie. Sinds een jaar of 10 werken we ook veel samen met de NGO National Leprosy Affected Welfare Association (NLAWA). Deze projecten richten zich op het lepradorp Lipikot vlakbij de hoofdstad Kathmandu. Een dorp dat veel te lijden heeft gehad van de aardbeving van 2015 en recentelijk door de coronacrisis. Onlangs hebben we de laatste hand gelegd aan het herstel- en herbouwproject van de huizen in het dorp. Deze huizen waren vernield door de aardbeving. Het is mooi om te zien dat nu overal goede aardbevingsbestendige huizen staan. Helaas is het bad- en toilethuis door de aardbeving onherstelbaar beschadigd.

Ram Kumari Shah uit Lipikot: 'We hebben nu allemaal een fijn huis om in te wonen, maar ons bad- en toilethuis is helaas nog niet bruikbaar sinds de aardbeving van 2015.'

NLAWA heeft een voorstel gedaan voor de renovatie van het bad- en toilethuis in Lipikot. Hiervoor is €14.000,- nodig om dit te realiseren. 

Bekijk onze video en draag bij aan het badhuis!Over de campagne
Beheerder:
Joost Poell
Gestart op:
3 July 2023
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie