€ 325 van € 30.000 opgehaald

 2%
7 donaties in 3 weken

Armoede bestrijding onder sociaal zwakkere Alleenstaande moeders in Suriname.

€ 325 van € 30.000 opgehaald
het verhaal

Door de zware economische crisis in Suriname, raken meer en meer vrouwen in armoede. Vooral alleenstaande moeders hebben het erg zwaar. Hoewel deze vrouwen werken kunnen zij niet voorzien in hun levensbehoefte. 


Met deze actie willen we de vrouwen niet alleen helpen met voedselhulp, maar ook met huisvestingsproblemen. 


Het verhaal van Carol Egers, is het verhaal hoe zwaar het is onder werkende moeders in Suriname. Huisvesting en te kort aan voeding zijn de grote problemen waarmee zij kampen. Deze actie is voornamelijk voor Carol Egers met haar 2 kinderen en haar gepensioneerde vader.Stichting Single Mother Project Suriname, 

Is een organisatie die zich bezig houdt met sociaal zwakkere vrouwen en meisjes. 

Ons doel is armoede bestrijding onder deze groep. 


Door de enorme economische crisis in Suriname, geraken heel veel werken moeders in armoede. Ze zijn niet meer instaat te voorzien voor zichzelf en hun kinderen en dat is de keiharde werkelijkheid in Suriname. 


Nina Jurna heeft de afgelopen dagen een interview gehad met Carol Egers. Carol is een werkende moeder met 2 kinderen. Ze woont in een huis dat op instorten staat samen met haar 2 kinderen en haar gepensioneerde vader. 


Behalve dat het huis op instorten staat, moeten zij vaak maaltijden overslaan. Het gebeurt vaak dat ze dagen geen warme maaltijden kunnen eten. 


Carol wil graag haar huis verbouwen, maar beschikt helemaal niet over de financiële middelen. Ze is ervan bewust dat het huis een gevaar is voor haar en haar kinderen maar ze heeft geen enkele keuze dan daar te wonen. 


Met deze actie willen we Carol ondersteunen met de bouw van haar woning, maar ook willen we haar maandelijks voorzien in een voedselpakket. 


Het verhaal van Carol, is echter het probleem van vele alleenstaande moeders in Suriname. 

Zonder hulp kunnen zij het niet redden. 

Bekijk NOS Journaal op https://www.npostart.nl/POW_05468022

https://nos.nl/l/2465506

Bekijk NOS Jeugdjournaal op https://www.npostart.nl/POW_05468915

Over de campagne
Beheerder:
G.E Faerber
Gestart op:
28 February 2023
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie