€ 1.580 van € 24.000 opgehaald

 7%
52 donaties in 10 maanden

Hart voor vrijheid

€ 1.580 van € 24.000 opgehaald
het verhaal

24 januari 2021 gingen we koffie drinken op het 18 septemberplein in Eindhoven. Mijn vriend was actief in het vredig en met liefde opkomen voor onze rechten tijdens corona-demonstraties. De politie heeft in Eindhoven hardhandig het plein “schoongeveegd” omdat er naast de koffiedrinkers ook relschoppers waren die Eindhoven stad daarna geplunderd hebben. 

Mijn vriend heeft kort zichzelf en anderen geprobeerd te verdedigen tegen de politie en is daarna vertrokken zonder schade aan te richten. Ondanks dat zijn acties zeer zichtbaar zijn in vele opnames, is hij hiervoor veroordeeld als relschopper tot 4 maanden cel en 24.000 euro boete. De eis van het OM was 180 uur taakstraf vandaar is hij tot cassatie gegaan zonder resultaat.

In de media is een heel ander beeld neergezet waardoor er veel misvatting bestaat over wat er daar gebeurt is. Ons leven staat totaal op zn kop inclusief de mogelijkheid ons huis te verliezen. De boete zal ons zeker 7 jaar kosten om af te betalen met ons inkomen. Wie wil ons helpen ook om de 4 maanden zonder inkomen te overbruggen?


Bedankt,

Mirian en Marc

Over de campagne
Beheerder:
Mirian van der Velden
Gestart op:
30 January 2023
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie