โ‚ฌ 895 van โ‚ฌ 5.000 opgehaald

 18%
24 donaties in 1 jaar
Doneren op deze campagne is op dit moment niet mogelijk.

Waak krachtig over de Molukken

โ‚ฌ 895 van โ‚ฌ 5.000 opgehaald
Doneren op deze campagne is op dit moment niet mogelijk.
het verhaal

๐ƒ๐Ž๐๐„๐„๐‘๐€๐‚๐“๐ˆ๐„

Help ons de bewustwording te vergroten in Maluku over het onrecht wat ons wordt aangedaan! Om een paar voorbeelden te noemen:

๐Ž๐ง๐ซ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐ข๐ง ๐Œ๐š๐ฅ๐ฎ๐ค๐ฎ

โ€ข In verschillende delen van onze moedereiland Ceram en in Zuidoost Maluku worden adatgronden illegaal in beslag genomen voor houtkap door buitenlandse bedrijven met behulp van corrupte ambtenaren. Voor ons heilige plekken worden geschonden.

โ€ข Op Buru wordt nog steeds illegaal goud gewonnen op de Gunung Botak met ernstige schade voor het milieu, vanwege gebruik van giftige stoffen

โ€ข Onze vissers mogen slechts binnen een paar mijl voor de kust vissen, daar waar geen vis is. Het visgebied daarbuiten, waar een overvloed van vis is, is gereserveerd voor buitenlandse bedrijven. Illegale vissers uit het buitenland worden met rust gelaten. De corrupte ambtenaren verdienen er dik aan.

โ€ข Het transmigratiebeleid ondermijnt onze eigen culturele identiteit. De overwegend Javaanse nieuwkomers en hun geloof vormen nu langzaam aan de dominante groep in Maluku. Wij worden tweederangs burgers in ons eigen land, net als de Indianen in Amerika.

๐’๐€๐Š๐€ ๐Œ๐„๐’๐„ ๐Œ๐€๐‹๐”๐Š๐”

Saka Mese Maluku verzet zich hiertegen en wil met haar activiteiten via Social Media en in het buitenland de bewustwording over het onrecht en het gevaar voor ons voortbestaan als volk vergroten.

Dit doen wij gezamenlijk met andere groepen, organisaties en individuen binnen het Demo-team dat opereert onder de vlag van de Pemerintah RMS. We hebben inmiddels meegedaan aan 3 activiteiten in Amsterdam en Wassenaar op 17 augustus 2022 en in Den Haag op 31 augustus 2022.

Vanuit het demo-team zijn we naast de binnenlandse activiteiten ook bezig om in het buitenland demoโ€™s te organiseren.

Wilt u ons ondersteunen met een Donatie?

50% van de donaties worden gebruikt ten behoeve van de bewustwordingscampagne, en 50% wordt geschonken aan het demo-team waar wij als Saka Mese Maluku ook deel van uitmaken.

Namens Saka Mese Maluku

Terima kasih banjak!

Over de campagne
Beheerder:
Saka Mese Maluku
Gestart op:
7 December 2022
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...