€ 6.571 van € 3.000 opgehaald

 100%
130 donaties in 1 jaar
Deze campagne is beëindigd.

Fill or Fuel the Bus to Ukraïne - Kerstactie

€ 6.571 van € 3.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

In maart van dit jaar zetten we een succesvolle actie in waarbij we een volle busje met nodige goederen naar Oekraïne reden. Onze actie zorgde ervoor dat we een ziekenhuis in nood konden bevoorraden, schuilkelders konden vullen en mensen daar hebben geëvacueerd. Allemaal dankzij de vele donaties vanuit jullie warme hart door middel van geld of nodige goederen en kleding. Sinds onze actie in maart ben ik nog enkele keren geweest om medical supplies af te leveren welke gedoneerd waren vanuit diverse NL ziekenhuizen naar ziekenhuizen in Kiev.  

Helaas is de oorlog nog altijd gaande waardoor ik nu een tweede actie nodig is. De winter komt er aan en er is een hoop nodig voor de Oekraïners om te kunnen overleven. Ik hoor van mijn contacten in Oekraïne dat het volgende momenteel zeer nodig is: 

-Kaarsen, liefst paraffine kaarsen (branden veel langer). 

-Houdbare voeding die je  ook zonder te moeten koken kunt consumeren.

-Medische Emergency kits 

Vandaar nu een nieuwe actie 

Nu is een wat grotere bus gehuurd, een Sprinter, dus kan er veel meer mee! Het plan is om 18 december na mijn laatste dienst bij het OCC om koers te zetten richting Kiev en daarna (afhankelijk van de actuele veiligheidssituatie dan) doorrijden naar Kherson aan het front. Kherson is momenteel het meest getroffen en pas bevrijd. Mensen zitten daar zonder stroom en rond kerst zijn temperaturen van -15 niet uniek. Aan de overkant van de rivier zitten de Russen op Kherson te schieten. Een verschrikkelijk scenario om kerst te vieren. Hoe mooi zou het zijn als wij  de kerstdagen in Kiev en (indien mogelijk) Kherson ietsjes kunnen verbeteren door het te verlichten, te verwarmen en tevens ook vooral meer sfeer kunnen geven dan een donkere koude kerst. Onderweg bevoorraden we ook een oncologisch kinderziekenhuis met de nodige medical supplies. Uiteraard kunnen op de terugweg mensen mee richting Nederland die vluchten voor het geweld en de situatie. 

Laten we de Mercedes Sprinter vullen met goederen voor Kiev en Kherson. 

Doneren van geld kan volgens deze website. Dan zorg ik voor alle inkopen bij de groothandel. Het zou mooi zijn als we minimaal 3000,- kunnen ophalen, maar meer is nog beter want het is een best ruime bus. De operationele kosten om de Sprinter bus via Kiev naar Kherson te rijden zullen niet meer dan 1500,- bedragen. Van het resterende gedoneerde bedrag zullen medical supplies, veel kaarsen en veel houdbaar eten gekocht worden tot dat de bus vol zit. Al het geld dat binnenkomt zal volledig opgemaakt worden aan nog meer houdbare voeding en nog meer kaarsen. Het is een grote bus met bijna 18 kuub laadvermogen. 

Als jullie zelf nog warme ideeën hebben, laat het aub weten. Hieronder nog de link naar het filmpje van onze succesvolle actie in maart die liet zien waar en hoe ons geld en goederen terecht kwamen. 

https://youtu.be/8UwGcGlXePA

 Uiteraard zal ook uit deze actie een film volgen om de impact te tonen.

Dariusz Sobecki

Over de campagne
Beheerder:
Dariusz Sobecki
Gestart op:
1 December 2022
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie