€ 9.042 van € 18.000 opgehaald

 51%
360 donaties in 1 jaar

Rollerdam Skate Night

€ 9.042 van € 18.000 opgehaald
het verhaal

Na lange periode van afwezigheid van de Wednesday Night Skate, en na de wat sobere periode tijdens de pandemie (waarin we culturele en sportactiviteiten moesten missen) is de grote behoefte naar verbinding en beweging maar al te merkbaar.

Enkele weken geleden begon een klein groepje skaters aan die behoefte gehoor te geven en organiseerden zij de eerste “Rollerdam Skate Night”. Na slechts een aantal edities is die kleine groep van toen 18 personen al snel uitgegroeid tot meer dan 400+ enthousiastelingen.

Echter, vanaf 200 deelnemers verplicht de gemeente over te gaan tot een A+ evenementenvergunning; deze is reeds aangevraagd. Die vergunning is helaas niet kosteloos. Denk hierbij aan leges, maar met name aan voorwaarden die worden gesteld, zodat de deelnemers zo veilig mogelijk de skate night kunnen uitrollen.

Gezien de exponentiële groei van de deelnemers verwachten wij aankomende woensdag 750 deelnemers en eind augustus ongeveer 1500 deelnemers.  

Veiligheid staat voorop en moet er dus een gedegen veiligheidsplan worden opgesteld. Ook moet er personeel worden ingehuurd. Rollerdam Skate Night heeft per editie minimaal 14 gecertificeerde verkeersregelaars, 4 opgeleide EHBO'ers en 1 coördinator nodig om dit evenement - professioneel - uit te voeren. Dit alles kost een hoop geld en om dit mogelijk te maken zoeken wij donateurs en sponsoren.

Ook willen wij een stichting oprichten met daarbij een gedegen website om de continuïteit te waarborgen van aankomende edities - zo ook voor 2023 - vast in gang te zetten. 

Tijdens Rollerdam komt een divers publiek samen, met als gemeenschappelijk doel: skaten! Maar voor veel mensen is het veel meer dan dat. Voor velen is die rit van twee uur een uitlaatklep; rollend door de stad volop genieten, een flinke work-out en gezellig samenkomen.

Rollerdam wordt in de zomer, op iedere woensdagavond met goed weer, georganiseerd. Deelnemers van diverse komaf en van alle leeftijden komen op hun rollerskates, inline-skates of skateboard samen om als stoet anderhalf uur door de mooie stad Rotterdam te ‘rollen’. Zelfs deelnemers in rolstoel kunnen mee! 

Rollerdam is sportief, verbindend, inclusief en dus voor iedereen!


https://youtu.be/c8MATxrXGro

www.rollerdam.nl

Over de campagne
Beheerder:
Danny dos Santos
Gestart op:
1 August 2022
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...