€ 2.765 van € 5.000 opgehaald

 56%
102 donaties in 2 jaren

Iedereen verdient een volgende kans....

€ 2.765 van € 5.000 opgehaald
het verhaal

Iedereen verdient een volgende kans…

Wij zijn het ACT-team! Al drie jaar lang zetten we ons in Leeuwarden in voor dak- en thuisloze mensen met psychiatrische en/ of verslavingsproblemen. Ons team bestaat uit Nynke, Boudewijn, Bouke, Henk, Martje, Frans, Wouter Bas en Paulien.

Vastlopen in je leven en alles kwijtraken. Het kan ons allemaal overkomen. Door omstandigheden die je niet altijd zelf in de hand hebt. Denk aan ziekte, een heftig verleden, domme pech, verslaving en/ of (achteraf gezien) misschien wel een  onverstandige keuze. 

Het is erg moeilijk goede hulp te vinden wanneer je dakloos raakt en je daarnaast nog andere grote problemen kent. De normale hulpverlening is dan vaak niet voldoende. Wij zijn een gezamenlijk team van GGZ, VNN en Wender. Door deze combinatie van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en zorg voor daklozen kunnen we snel schakelen en hulp bieden, daar waar dit anders niet lukt.

We zijn goed in contact maken met cliënten en in het opbouwen van een vertrouwensband. We denken in oplossingen en graag ‘out of the box’. We blijven de mens achter de problemen zien en geven niet op tot we met de cliënt een passende oplossing of vervolg hebben gevonden.

Soms echter lopen ook wij vast en hebben (tijdelijk) geen oplossing voor iemands situatie. Iemand slaapt dan letterlijk op straat of rijdt bijvoorbeeld ‘s nachts met de trein zwart door het land om maar warm te kunnen blijven. 

Om dit te voorkomen willen we ontzettend graag een tweedehands caravan of vouwwagen kopen. Om iemand zo tijdelijk op een camping toch onderdak te kunnen bieden, als alle andere mogelijkheden (nog) niet kunnen. En waardoor we iets meer tijd hebben om verder te zoeken naar een goede oplossing.

Vastlopen in je leven en alles kwijtraken. Het kan ons echt allemaal overkomen. Wat blijft is dat je mens bent. En als mens heb je af en toe ontspanning nodig. Iets om naar uit te kijken, een lichtpuntje, een moment het gevoel hebben nog steeds mee te doen en er te mogen zijn. 

De afgelopen jaren hebben we een aantal keren zulke momenten kunnen organiseren. Met veel plezier denken we bijvoorbeeld terug aan die keren dat we met onze cliënten naar E10 zijn geweest om te wokken. Of aan de keer dat we 40 pizza’s kregen om uit te delen. Geweldige ervaringen voor onze mensen, juist in een periode dat alles zo moeilijk voor ze is.

Voor een beetje caravan/ vouwwagen denken we 2000 euro nodig te hebben. Om dit jaar ook een paar keer iets leuks voor onze mensen te kunnen organiseren en voor een ‘noodpotje’ streven we naar een eindbedrag van 5000 euro. 

Help jij mee ons te helpen? We hebben je nodig. Doneer ook en deel deze actie in jouw netwerk, met je vrienden en je familie. Alvast namens iedereen heel erg bedankt!

Over de campagne
Beheerder:
Paulien Hofstra
Gestart op:
17 March 2022
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie