€ 435 van € 450.000 opgehaald

 1%
8 donaties in 1 jaar

Coronaclaim voor het MKB

€ 435 van € 450.000 opgehaald
het verhaal

2 jaar na de eerste lockdown: wie betaalt de rekening?

Hoor hier het interview op Radio1 over coronaclaim.

MKB ondernemers zitten met 20 miljard belastingschuld opgescheept. Daarbij is er 6 miljard aan extra leningen en ingeteerd vermogen opgebouwd en zijn er naar schatting 30 miljard aan gemiste inkomsten.

De coronamaatregelen zijn genomen om de gezondheid van de hele bevolking te beschermen en gezondheidszorg is een zaak van ons allemaal. MKB ondernemers zijn uiteindelijk de financieel gedupeerden van de coronacrisis. Stichting Coronaclaim MKB vindt dat het tijd wordt om de balans op te maken na 2 jaar en de rekening te verdelen.

Er zijn 274.000 ondernemingen met belastingschulden. De totale belastingschuld van 20 miljard bedraagt 5,8% van de rijksbegroting. Stichting coronaclaim heeft een bodemprocedure voorbereid op basis van bestaand recht voor compensatie bij overheidsingrijpen. 

Voor een MKB ondernemer alleen is te duur om alleen de schade bij de Staat te claimen, maar gezamenlijk kan dit wel.Daarom is stichting Coronaclaim MKB nu een crowdfunding gestart om de rechter de schade te laten vaststellen.

Voor een bijdrage van 450,- euro kunnen we samen de schade claimen op coronaclaim.nl. Hieruit worden 10-20 rolmodellen gekozen zodat de rechter hier uitspraak over kan doen. De overige deelnemers krijgen beschikking over het juridisch dossier zodat individueel de schade kan worden geclaimd. 

Mochten we in overleg met de overheid tot een sneller resultaat komen, dan hebben we minder geld nodig omdat het dan niet tot een langdurige bodemprocedure komt. Elke hulp of aanmelding is dus welkom!

Wanneer je geen schade wil invullen kun je het MKB toch steunen door een zelfgekozen bedrag te storten op deze pagina.

Vanuit de politiek verwacht de stichting Coronaclaim MKB niet snel actie, daarom wordt de weg naar de rechter gekozen. De procedure gaat niet over de coronamaatregelen maar uitsluitend over de compensatie voor MKB ondernemers.

Wie zijn betrokken bij stichting Coronaclaim MKB?

Pascale Petietoamkb Tribe for Growth – circa 4000 MKB ondernemers als klant voor administratie, belastingadvies, accountancy, bedrijfsadvies en bedrijfscoaching

Erik Koper – eigenaar van de winkels Gute Laune en bevlogen MKB ondernemer in de retail

Pancras Pouw– beUnited – Het krachtigste netwerk van 38.000 ondernemers in het MKB: belangenorganisatie, meetups, lezingen en webinars

Wij werken voor de juridische claim samen met een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in maatschappelijke zaken tegen de overheid.

Hartelijk dank alvast voor je bijdrage!


Pascale Petiet

Over de campagne
Beheerder:
Pascale Petiet
Gestart op:
7 March 2022
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie