€ 5.050 van € 10.000 opgehaald

 51%
113 donaties in 2 jaren

Hanne weer mobiel

€ 5.050 van € 10.000 opgehaald
het verhaal

Beste lezer, 


Februari 2017 is Hanne geboren, een gezond ogend lief mooi meisje.  

We konden ons geluk niet op. We hadden al een dochter en nu nóg een meisje er bij.

Alles leek goed te gaan, maar na 3 maanden maakte Hanne aparte bewegingen met haar ogen, haar oogjes draaiden dan even weg en dan leek of ze even ‘uitviel’, wij noemden dat tikjes.

We kwamen meteen in de medische molen terecht.

Alles werd anders en onze wereld stond op zijn kop.


Vele ziekenhuis opnames en onderzoeken later bleek dat Hanne het syndroom van West had. 

Dat is een vorm van epilepsie bij kleine kinderen. De epilepsie was zeer hardnekkig en kregen we niet onder controle met medicatie en een speciaal dieet.

Haar hersenen waren zó overprikkeld dat ze zich niet kon ontwikkelen. Dat zou beteken dat ze niet zou kunnen communiceren, geen contact maken, niet praten, niet lopen, niet zindelijk worden, etc.


Toen Hanne groter werd, kregen we vanuit de WMO *(wet maatschappelijke ondersteuning)een aangepaste wandelwagen.

Echt een enorm prachtige wagen, maar zo groot dat het onmogelijk in een normale personenauto past. 


We hebben toentertijd onze auto ingeruild voor een bus, en hebben deze laten aanpassen tot een rolstoelbus zodat we er met Hanne op uit konden gaan. Hanne genoot en geniet enorm om in de natuur te zijn, om bomen te kijken, of de wind door haar haren.

De bus is ook noodzakelijk voor het vele ziekenhuis bezoek en maakte het op deze manier een stuk makkelijker.


In december 2020 is Hanne geopereerd, haar linkerhersenhelft is toen uitgeschakeld. Wat we nooit hadden durven dromen…

Hanne kan communiceren, ze lacht, pakt dingen, haar epilepsie is weg!!!

Door de operatie is ze halfzijdig verlamd, zal ze nooit kunnen praten, maar die rottige overprikkeling is weg, ze geniet nu duidelijk van het leven én van de uitstapjes*.


Helaas waren de uitjes van korte duur, de bus kreeg zoveel mankementen dat de bus niet meer gerepareerd kon worden.


Spijtig genoeg zijn de moeder van Hanne en ik niet meer samen. We delen de zorg 50/50 voor onze beide dochters, en Hanne staat bij haar ingeschreven. 

Tot voor kort bracht ik Hanne overal met de rolstoelfiets heen, of lopend erop uit, maar met de winterperiode in het vooruitzicht, met kou, wind en regen zou het fijn zijn om Hanne wat met meer comfort te vervoeren.

Omdat de moeder van Hanne in een andere gemeente woont kan ik op die manier geen aanspraak maken op een financiële bijdrage vanuit de WMO. 

Door middel van fondsenwerving en crowdfunding probeer ik een bedrag van +/- €30.000,00 bij elkaar te verkrijgen , zodat we er ook weer op uit kunnen en Hanne weer kan laten genieten om samen de natuur in te gaan, op familie bezoek of andere activiteiten. 


Vanuit een aantal fondsen heb ik tot nu toe een bedrag van €18.000,00 toegezegd gekregen. Al een prachtig bedrag, maar nog niet genoeg voor degelijk aangepast voertuig, met de eisen waar het volgens de fondsen aan moet voldoen. 


Ik hoop van harte dat we binnenkort weer op pad kunnen gaan en genieten van het mooie leven dat Hanne gegund is. Mede mogelijk gemaakt door jullie bijdrage.


❤️


Fabian de Rooij

vader van Hanne de Rooij

Over de campagne
Beheerder:
Fabian Rooij de
Gestart op:
11 November 2021
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie