€ 1.782 van € 2.000 opgehaald

 90%
95 donaties in 2 jaren

Calisthenics Sport Park Culemborg

€ 1.782 van € 2.000 opgehaald
het verhaal

(Status: Naast dat de gemeente een budget zal vrijgeven wanneer wij een hoge hoeveelheid geld op hebben gehaald, draagt de plus ook 1000€ bij aan dit initiatief als sponsor)

Gezondheid is momenteel een van de meest actuele thema’s van onze tijd. Niet alleen vanwege het Corona-virus, maar vooral vanwege de consequenties van de maatregelen. Velen hebben lang tegen hun zin in thuis gezeten, en raakten niet alleen fysiek in gecomprimeerde situaties, maar leden vooral ook onder de psychologische gevolgen van gelimiteerde vrijheid en isolement. 

Maar geen enkele doelgroep werd, en wordt, zo zwaar getroffen als de jeugd. De belofte van vrijheid na vaccineren bleek niet zo simpel te zijn als verwacht, en velen hebben slechts de keuze tussen binnen hangen, bijvoorbeeld achter de computer, of buiten, waar niet zelden de jongeren zonder toezicht aan hun lot worden overgelaten en zelfs het gevaar lopen met ‘verkeerde mensen’ om te gaan; mensen die ouder zijn, en waaronder drank en drugs-gebruik genormaliseerd is. Maar, het samenscholen met vrienden elders buiten, bijvoorbeeld aan de Lek of in de stad, wordt meestal ook niet op prijs gesteld door de overheid, de politie en de dieren.

Waar moet men dan heen? Op wat voor plek kan men nog samenkomen, waar veiligheid en gezondheid voorop staat, en waar men nog sociale contacten kan hebben die voedend zijn voor de psycho-sociale ontwikkeling?

Dát is waar een Calisthenics park aan te pas komt.

Wat is Calisthenics?

Calisthenics, momenteel een van de populairste en snelst groeiende sporten ter wereld, is ooit ontstaan als ‘Underground’ beweging, en is momenteel niet meer weg te denken is uit de wereld van fitness en gezondheid.

Calisthenics: met je lichaamsgewicht werken aan kracht, balans en flexibiliteit. Je hebt in principle niks anders nodig dan je eigen lichaamsgewicht - vandaar dat het gedurende de lockdowns des te meer groeide in populariteit, toen de sportscholen gesloten waren!

Calisthenics is een sport die voor elk gender, elke leeftijd en elke doelgroep en sport achtergrond toegankelijk is, daar men slechts het eigen lichaamsgewicht hoeft te gebruiken. Maar dat betekend niet dat dit een slap aftreksel van de sportschool is, integendeel: Calisthenics vereist een gigantische hoeveel discipline, doorzettingsvermogen, consistentie en een zekere mate van nederigheid. Dit komt doordat de groei-potentie praktisch gezien oneindig is, en het bouwen van het lichaam én de skills niet over maanden, maar jaren gebeurd. 

Door bij te dragen aan deze campagne creëert u een sportplek die toegankelijk is voor iedereen op elk moment!

Zonder pasje, abonnement, fitnessapparaten, mondkapjes of openingstijden

Bent u een bedrijf dat gewild is te sponsoren? neem dan contact met ons op.

Contact gegevens van onze groep:

Celesto de Groot:

0623605799, Frederik van Eedenlaan 12, 4103WB Culemborg




Over de campagne
Beheerder:
Celesto De Groot
Gestart op:
10 November 2021
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie