€ 1.305 van € 1.000 opgehaald

 100%
72 donaties in 1 jaar
Deze campagne is beëindigd.

Marathon NYC voor de Twan Foundation

€ 1.305 van € 1.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Hallo allemaal!

Op 4 november a.s. gaat de marathon van New York van start en ik ga eraan meedoen voor een heel speciaal doel: de Twan Foundation!

Twan is de kleinzoon van Eric Baas. Op 1 oktober vorig jaar is Eric, mijn goede vriend en de verzorger van ons voetbalteam, op 61-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Nadat hij deze diagnose te horen kreeg is Eric ontzettend snel achteruit gegaan en moest hij na 2 maanden zijn werk op de club al achter zich laten. Dat vond hij verschrikkelijk, maar het ging gewoon niet meer.

De grote trots van Eric was zijn kleinzoon Twan. Twan lijdt aan Ataxia Telangiectasia ( A-T ), een zeer zeldzame en levensbedreigende aandoening die zich kenmerkt door evenwichtsstoornissen, vaatafwijkingen op het oogbolwit en problemen met de afweer tegen infecties. De verwachting is dat de nu 6-jarige Twan niet oud zal worden.  

De ouders van Twan hebben de 'Twan foundation' opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze aandoening en om andere gezinnen te ondersteunen die te maken hebben met A-T. Er is helaas weinig geld beschikbaar voor onderzoek omdat A-T heel zeldzaam is. Dat maakt deze foundation zo belangrijk! 

Toen Eric te horen kreeg wat hem boven het hoofd hing besloot hij eerst nog 1 keer de Nijmeegse vierdaagse te gaan lopen. Tijdens ons laatste gesprek grapte ik dat echte mannen marathons lopen in plaats van een vierdaagse... Daar was hij het natuurlijk niet mee eens en ik moest dat maar laten zien. Die dag deed ik een belofte aan Eric die ik in november mag inlossen.

Over een paar weekjes ga ik de marathon van New York lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Twan en de andere kids met A-T. Het zou top zijn als jullie me daarbij zouden willen helpen!

Alvast super bedankt!!!

Over de campagne
Beheerder:
Mike Peters
Gestart op:
9 October 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie