€ 391 van € 3.000 opgehaald

 14%
16 donaties in 6 dagen

Help Poekie! Poekie moet geopereerd worden!

€ 391 van € 3.000 opgehaald
het verhaal

Dit is Poekie, een lief sociaal hondje van 1,5 jaar. Het hondje is van mijn vriendin. Je zou denken dat zij nog een heel leven voor zich heeft maar in tegendeel. Ik gun haar een lang en gelukkig leven zoals een hondje verdiend. Maar al gauw werd duidelijk dat haar hartje niet goed werkt. 

Eenmaal bij de cardioloog bleek, niet opereren is geen optie, Poekie is voor de rest een super gezond beestje en verdient ook een kans op het leven. Dat vindt toch elke dieren vriend?! 

Uit onderzoek bleek dat Poekie een aangeboren hartafwijking heeft.

De hartruis wordt veroorzaakt door de continue bloedstroom tussen de aorta en longslagader. - Deze bloedstroom is daar aanwezig ten gevolge van een aangeboren hartziekte; een opengebleven bloedvat.

1 of 2 bloedvat dat aorta en longslagader met elkaar verbindt en enkele dagen na de geboorte had moeten sluiten. Dit wordt een open ductus arteriosus genoemd.

- Dit opengebleven bloedvat en de bijbehorende hartruis zijn dus al levenslang aanwezig.

Bij verdergaande vergroting van het linker hart kunnen uiteindelijk vochtophopingen in de longen ontstaan. 

- Dit is te voorkomen door het opengebleven bloedvat alsnog te sluiten. 

Kortom; Als Poekie niet geopereerd zou worden, zou zij naar verloop van tijd niet meer naar buiten kunnen en zelfs binnen >2jaar komen te overlijden. Het risico van de operatie zal kleiner zijn dan de overlevingskans zonder operatie. 

De operatie zou zo’n €3000,- kosten/ het zijn bizarre bedragen. Maar waar tussen moet je kiezen. 

Je zou denken betaal het en klaar, maar ik zie een vriendin met veel verdriet waarbij haar vorige hondje met een leeftijd van pas 3 jaar is gestorven, Gigi kon niet verder genieten van haar goede hondenleven bij mijn vriendin. Als er één iemand een honden mama is, is zij dat. De Coronacrisis heeft er voor gezorgd voor dat zij geen baan meer heeft. Dan denk ik we kunnen elkaar toch wel helpen en met iets bijstaan. Alles is goed. Poekie wordt geholpen hoe dan ook, help jij mee? 

Over de campagne
Beheerder:
Sharon Heijmans
Gestart op:
8 June 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie