€ 2.051 van € 6.000 opgehaald

 35%
6 donaties in 2 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Help brouwerij Casimir groeien!

€ 2.051 van € 6.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Sinds eind 2019 maken we bij Brouwerij Casimir de heerlijkste craft bieren in onze kleinschalige, ambachtelijke brouwerij. Steeds meer bierliefhebbers weten onze bieren te vinden bij de slijterij, in horecagelegenheden of via onze webshop. Inmiddels zitten we voor dit jaar al op ruim 900 liter bier daar waar we over het hele vorige jaar 1400 liter hebben gebrouwen.

We schuren daardoor tegen het maximaal mogelijke aan met onze huidige installatie. Daarnaast zijn we in een paar facetten van het gehele proces niet ingericht op deze aantallen met name met het afvullen.

Daarom willen we graag investeren in apparatuur om makkelijker en sneller te kunnen afvullen.

Hiervoor willen we investeren in een extra tank waarmee we in een keer de capaciteit van de brouwerij met 50% verhogen, en welke we ook kunnen gebruiken om sneller mee af te vullen.

Daarnaast willen we een vulmachine kopen waarmee we in slechts 20% van de tijd hetzelfde aantal flessen kunnen vullen ten opzichte van de huidige situatie.

Om dit te bereiken gaan we bierobligaties uitgeven.

Je kunt kiezen uit obligaties van 100, 250, 500 en 1000 euro. De looptijd van deze lening is 5 jaar en de rente wordt uitbetaald in bier.

Dit houdt in dat je elk jaar uitgenodigd wordt om een aantal (afhankelijk van de hoogte van de investering) 0,75 liter flessen met een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen bier op te komen halen bij de brouwerij.

Daarnaast is zijn er per obligatiesoort privileges.

Bij een obligatie van € 100,- ontvang je naast de rente in de vorm van een 0,75 liter fles een proefpakket voor thuis.

Bij een obligatie van € 250,- ontvang je naast de rente in de vorm van 2 0,75 liter flessen een diner voor 2 met een gerecht helemaal toegespitst op het bier wat je ontvangt.

Bij een obligatie van € 500,- ontvang je naast de rente in de vorm van 4 0,75 liter flessen een bierproeverij voor 6 personen met een thema naar keuze en bijpassende hapjes

Bij een obligatie van € 1000,- nodigen we je uit om een dag mee te brouwen en mag je een eigen bier bedenken en brouwen, daarnaast ontvang je natuurlijk ook de rente in de vorm van 6 flessen van 0,75 liter.

Na 5 jaar betalen we je het geleende geld terug. Je mag bij het aankopen van de obligatie, of tussentijds ook aangeven dat je het bedrag wil schenken. Graag zelfs.

De voorwaarden voor deze crowdfunding zijn:

I De obligatie wordt aangegaan voor een periode van 5 jaar. Brouwerij Casimir verstrekt als bewijs van het bestaan van de obligatie een genummerd certificaat uit. Na 5 jaar wordt het geld terugbetaald tenzij de verstrekker er voor kiest om het om te zetten in een gift. Dit kan gedurende de looptijd schriftelijk worden doorgeven op het bekend gestelde emailadres.

II Op het crowdfundplatform kun je de waarde van de obligatie van je keuze overmaken. Bij andere bedragen geldt dat de privileges en rentes van de eerste obligatie eronder gelden. Tussen € 0,- en € 100,- gelden geen privileges en rente.

III Het certificaat geeft recht op uitbetaling van rente in natura. Uitbetaling geschiedt een keer per jaar op vertoon van de uitnodiging in of bij de brouwerij. De certificaathouder wordt hierover tijdig geïnformeerd.

IV Bij verhindering kan de uitbetaling op afspraak worden opgehaald.

V Het certificaat krijgt symbolisch de naam “Obligatie”, van een vereniging in de zin van de wet is geen sprake.

VI De uitgegeven certificaten van lening worden geregistreerd in een register. Hierin wordt per certificaat de volgende gegevens genoteerd: Nummer van het certificaat, uitgiftedatum, voorletters en naam van de houder, emailadres van de houder, uitgekeerde rente per jaar.

VII De houder van het certificaat mag het certificaat overdragen aan een ander persoon. Deze nieuwe houder kan zijn rechten behorende bij het certificaat pas uitoefenen op het moment dat de gegevens in het register gewijzigd zijn. De oorspronkelijke houder dient hiervoor contact met de brouwerij op te nemen.

VIII Bij misbruik of poging daartoe kan het certificaat nietig worden verklaard.

IX Communicatie met de certificaathouders geschied in eerste instantie middels het in het register opgenomen emailadres.

X De brouwerij heeft nog steeds de wens om verder te groeien binnen de termijn van deze crowdfunding. Mocht dit op enig moment doorgang vinden blijven alle rechten voor de certificaathouders staan. Mogelijk word het geld wel voor de eindtermijn al terugbetaald, maar de rente en andere privileges blijven gelden tot het eind van de 5 jarige termijn.

XI Voor vragen en/of opmerkingen kunnen de certificaathouders contact opnemen via het emailadres van de brouwerij.


Over de campagne
Beheerder:
Milan Dams
Gestart op:
28 May 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie