€ 632 van € 2.500 opgehaald

 26%
55 donaties in 2 weken

The African Lion and Environmental Research Trust (ALERT) in Zimbabwe

€ 632 van € 2.500 opgehaald
het verhaal

Zimbabwe, vroeger bekend als Zuid-Rhodesië, is voornamelijk bedekt met struiksavanne en was ooit het thuis van grote kuddes Afrikaanse wilde dieren. Sinds 2000 is de wildstand naar schatting met 60% afgenomen als gevolg van politieke strubbelingen, geweld, stroperij, hongersnood en droogte. 

Leeuwen staan momenteel op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) als "kwetsbaar". In West-Afrika zijn leeuwen geclassificeerd als "ernstig bedreigd". Iets meer dan honderd jaar geleden leefden er meer dan 200.000 wilde leeuwen in Afrika. Vandaag de dag zijn er nog maar zo'n 20.000 op de vlaktes van Afrika. Leeuwen zijn nu uitgestorven in 26 verschillende Afrikaanse landen en 95 procent van hun historische verspreidingsgebied is verdwenen. Nu de leeuwenpopulatie geconfronteerd wordt met een bedreiging die groter is dan die van de neushoorn en de olifant (in termen van het percentage van de populatie dat verdwijnt), kan het model waaraan deze organisatie heeft gewerkt om de leeuwen weer in het wild terug te brengen, uitgevoerd worden. 

De African Lion and Environmental Research Trust (ALERT) streeft ernaar activiteiten te ontplooien voor het behoud van alle in het wild levende diersoorten in Afrika, alsmede van de ecosystemen waarin zij leven en waarvan wij afhankelijk zijn. ALERT werkt samen met gemeenschappen en beleidsmakers, met niet-gouvernementele organisaties, onderzoekers en bedrijfsleiders, om lokaal bedachte en relevante oplossingen te implementeren die erop gericht zijn om bij deze groepen belanghebbenden een duurzame motivatie te creëren om leeuwen te behouden. Zij kunnen hierbij alle hulp die ze kunnen krijgen gebruiken!

Deze zomer ga ik, Danique, hen zo goed als ik kan bijstaan. Maar mijn hulp is niet alles wat ze nodig hebben om het leven van leeuwen en andere diersoorten in Afrika te beschermen en in stand te houden, ze zijn ook afhankelijk van donaties om dit te kunnen doen. Daarom vraag ik jullie om mij te helpen een prachtig bedrag te verzamelen om mee te nemen als donatie om deze organisatie te steunen!

https://lionalert.org 

Over de campagne
Beheerder:
Danique Soddemann
Gestart op:
28 May 2021
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie