€ 2.200 van € 25.000 opgehaald

 9%
103 donaties in 3 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Mobiele Kippenkar voor zorgboerderij de Noorderhoeve in Schoorl (NH)

€ 2.200 van € 25.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

WAAR DOEN WE HET VOOR? 

Om een beter beeld te krijgen van waar we voor Crowdfunden vindt je hieronder een korte video van de de mobiele kippenkar. De kar is prachtig; een paleis zou je kunnen zeggen. De kar is geschikt voor 100 biologische kippen of 80 biodynamische kippen.

De kippen kennen het verschil niet, maar vooral ruimte en manier van verzorging speelt hier een rol. Biologische verzorging is geweldig, maar de biodynamisch insteek van zorgboerderij de Noorderhoeve....zo hebben de kippen het heel graag! 

Jaah hoor, hier sta ik dan. Nooit gedacht dat ik geld op zou halen voor een kippenhok, maar de realiteit heeft me ingehaald.

Vandaag was ik in Schoorl bij zorgboerderij De Noorderhoeve. Een boerderij met koeien, kippen en lekkere groenten. Allemaal DeMeter-proef. De medewerkers wonen op de boerderij en sommigen hebben een 'beperking' of een 'rugzakje' maar wie heeft dat niet?

Ik was enorm onder de indruk van alles wat hier gebeurde en over de manier waarop.

Iedereen wil deze producten!  Of in ieder geval een deel de oogst van deze boerderij!

Vlees en zuivel van de koeien en groente uit de tuin. Alles verbouwd volgens de strenge normen van DeMeter. Beter kun je niet hebben: geen bestrijdingsmiddelen of hormonen, alles NATUURLIJK natuurlijk en óók nog eens verbouwd volgens antroposofische normen en waarden, waar de opbrengst ten goede komt van de medewerkers en de boerderij.

O ja even over dat kippenhok: bekijk de specs, die kippen leven als koninginnen in dit hok. Het is een professionele kar waar elke kip gelukkig is en ook de boer z'n ei in kwijt kan raken!

Meer info kun je vinden op: Kippenkar voor 100 bio-kippen of op de afbeeldingen hieronder.

Waarom? 

De boerderij is al in het bezit van 1 zo'n luxe kippenhok, maar om het dierenwelzijn DeMeter-proef te houden én aan de eier-vraag te voldoen willen ze graag een 2de. Binnen de organisatie is hier momenteel helaas geen budget voor.

Maar:

Wij willen óók graag biodynamische eieren verkopen als uitsmijter of (bijv.)  bij de asperges in ons restaurant. Ons restaurant is de Zilte Zoen in Schoorl. Wij verkopen al hamburgers van Boerderij De Noorderhoeve, maar zouden ook de eieren graag een meer prominente rol geven tijdens de lunch. Bovendien dragen wij graag een steentje bij in de samenleving!

Doe mee zou ik zeggen en help ons helpen om Boerderij De Noorderhoeve een tweede luxe kippenhok te geven 😉 

Bedankt alvast! ❤️

Groeten Team Zilte Zoen, Schoorl

Updates & Facts:

*Korte Presentatie Crowdfunding voor zorgboerderij Noorderhoeve

*Alle toiletgelden van de Zilte Zoen zijn bestemd voor onze Crowdfund. 

*Duinstreek Centraal heeft een artikel over de Crowdfunding geschreven:
Over de campagne
Beheerder:
Jacobus
Gestart op:
20 April 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie