€ 980 van € 2.000 opgehaald

 49%
50 donaties in 5 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Help reddingshond Tikaani nog langer mensen redden!

€ 980 van € 2.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Update Tikaani 9-2-2109,

Ondertussen gaat het een stuk beter met Tikaani, ze zit lekkerder in haar vel, kan conditioneel weer wat meer aan en ook de trainingen doet ze hartstikke goed.

Tikaani zal 18 februari a.s. een aanvullende chirurgische laseroperatie ondergaan met als doel om de tumor in haar neus nog kleiner te maken. Hierdoor zal ze, zoals aangegeven in de update van 12 januari j.l., hopelijk nog meer luchtdoorstroom krijgen en daarmee dus ook een betere levenskwaliteit. De verwachting en hoop is dat we hiermee zo'n 9 tot 12 maanden extra levensverlenging 'bijkopen', naast de anderhalf tot twee jaren n.a.v. de bestralingen. Het blijven prognoses, garanties krijgen we helaas niet.

Enige nadeel is dat ook hierbij weer enorme kosten gemoeid zijn: alleen al de laserchirurgie gaat €1.068 kosten. 

Jullie steun en financiële bijdrage kunnen we dus nog steeds goed gebruiken. Helpen jullie s.v.p. mee? Namens Tikaani en ons alvast enorm bedankt! (Delen op social media wordt gewaardeerd!)

Update Tikaani 12-01-2019,

Afgelopen dinsdag zijn we voor controle naar Universiteitskliniek voor dieren in Utrecht geweest. Daar hebben ze Tikaani onderzocht en een ct-scan gemaakt om te kijken of de tumor kleiner is geworden. We kregen heel goed nieuws! De tumor was met meer dan 30% kleiner geworden. Meer dan ze hadden durven hopen. Ook is er veel minder vocht in haar voorhoofdholte. De luchtdoorstroom in haar rechterneusgat is er ook weer een klein beetje. Om haar tumor nog kleiner te maken en om haar nog luchtdoorstroom nog meer te laten worden is er over gesproken om met laserchirurgie haar tumor nog meer te verkleinen. Dit betekent  dat haar levensverwachting en levensvreugde nog meer wordt. Ook kan ze haar werk nog beter uitvoeren. Ze is alweer aan het trainen met de reddingshonden en doet het met veel plezier.

Update Tikaani:

Morgen starten we met week drie van de radiotherapie behandeling. De eerste week heeft Tikaani het zwaar gehad. Ze was erg benauwd. Nadat ze haar neus gespoeld hadden met een zoutoplossing deed ze het in de tweede week veel beter. Ze werd weer een vrolijke dame. Hopelijk gaat de derde week ook goed zonder teveel klachten.??

Onze hond Tikaani die al een aantal jaren bij Stichting RHWW (Reddingshonden Werkgroep Westervoort) zoekt naar vermiste personen, is zelf al een tijdje ziek. In de afgelopen maanden heeft ze o.a. geregeld fikse bloedneuzen gehad. Om de oorzaak daarvan te achterhalen heeft ze ondertussen al vele onderzoeken gehad. Zo is haar bloed meerdere keren onderzocht op afwijkingen: suikerspiegel, schildklier, ontstekingen, lever, nieren, etc, etc. Uiteindelijk bleek dat Tikaani een door teken overgebrachte ziekte heeft, anaplasma. Daarvoor kreeg ze antibiotica en dat leek in eerste instantie wat beter te gaan.

Helaas begon de bloedneus weer, moest ze ook vaak en veel niesen en werd ze erg benauwd. Meerdere onderzoeken waren nodig. Haar klachten konden niet alleen door de anaplasma komen. Een ct scan werd gemaakt en neusbiopten werden genomen en eindelijk na een periode van zo'n 3 maanden is er een diagnose gesteld door een oncoligisch specialist van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht.Tikaani blijkt een tumor te hebben in haar neus. Gelukkig zien ze geen afwijkingen in haar lymfeknopen, zodat er hopelijk geen uitzaaiingen zijn.

Om de tumor te behandelen moet ze gedurende een periode van 3 weken, elke dag (m.u.v. de weekenden) naar Utrecht op en neer om bestraald te worden. Zoals jullie begrijpen, kost alles bij elkaar een aanzienlijk bedrag aan geld en ondanks dat we Tikaani verzekerd hebben, zijn we ondertussen door ons spaargeld heen en dreigen we onze maximale vergoeding vanuit de verzekering te bereiken. De afgelopen 3 maanden hebben we ruw opgeteld voor zo'n drieduizend euro aan dierenarts- / dierenkliniekkosten gehad. De komende tijd komt daar voor aanvullend benodigde onderzoeken nog eens zo'n € 1.150,- bij en de bestralingen gaan gezamenlijk zo'n € 3.300,- kosten. Eventuele nazorg nog buiten beschouwing gelaten. Daarbij doen we een beroep op jullie: (financiële) hulp is meer dan welkom! Wanneer jullie met elkaar ongeveer de helft zouden kunnen en willen sponsoren, dan kunnen we Tikaani de behandeling geven die ze zo nodig heeft en naar ons idee zo verdient.

Tikaani heeft zich in dienst gesteld om voor mens(en) hun vermiste geliefde(n) op te sporen: wat zou het fijn zijn als jullie Tikaani zouden kunnen en willen helpen om haar werk voort te kunnen zetten nadat ze weer beter is.

Over de campagne
Beheerder:
Sabine Albers
Gestart op:
23 September 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie