€ 1.559 van € 2.000 opgehaald

 78%
60 donaties in 10 maanden
Deze campagne is beëindigd.

Schenk katjes een leven

€ 1.559 van € 2.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Crowdfunding voor Geraardsbergse katten-vzw’s

Terwijl de Stad Geraardsbergen voor haar kattenbeleid een contract ten belope van ruim 4.600 € afsloot met het Gentse Rato moeten de Geraardsbergse vzw's Kattebelletje, Katsoiets en House of Cats het stellen zonder één euro subsidie of toelage. Om deze schrijnende toestand te verhelpen heeft Weerbaar Geraardsbergen beslist om tot actie over te gaan en een crowdfunding te organiseren onder het motto "Schenk katjes een leven".

Danny Prieels, die zich bij Weerbaar Geraardsbergen inzet voor het dierenwelzijn en tevens bijzonder actief is niet enkel als vrijwilliger bij Katsoiets maar ook als opvanggezin voor Kattebelletje, is de drijvende kracht achter deze broodnodige crowdfunding.

Er bestaat inderdaad een groot verschil tussen katten vangen en katten opvangen. Terwijl Rato viermaal per jaar instaat voor vangacties, zorgen onze drie Geraardsbergse vzw's daarentegen dag na dag, het ganse jaar door, voor een warme en zorgzame opvang van de diertjes, met alles erop en eraan: gepaste voeding, liefdevolle verzorging, deskundige begeleiding door dierenartsen, plaatsing bij gezinnen, aanleren van sociale vaardigheden enz.

De drie Geraardsbergse vzw´s - Katsoiets, pas erkend maar werkte ondertussen op sociaal vlak als voedselbank voor 77 dieren, Kattebelletje, in 2020 goed voor de opvang van niet minder dan 398 katten en House of Cats, amper 6 maanden actief maar toch al bijna 150 opgevangen katten op het palmares - spelen een belangrijke maatschappelijke rol, zeker in deze barre tijden waar mensen zoveel troost en gezelschap zoeken bij hun geliefde huisdieren.

Verwacht wordt dat er in 2021 zomaar eventjes 800 à 850 katten een weg zullen vinden naar onze vzw’s en dat kost uiteraard een flinke duit: een nijpend probleem en al zeker in deze eindeloze coronatijden waar geen activiteiten kunnen worden georganiseerd om geld in het laatje te brengen.

Doe mee aan de crowdfunding en schenk katjes een leven. Letterlijk.


Over de campagne
Beheerder:
Andy
Gestart op:
3 March 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie