€ 810 van € 1.500 opgehaald

 54%
22 donaties in 3 jaren

Steun ons protest tegen de komst van windturbines in Landsmeer

€ 810 van € 1.500 opgehaald
het verhaal

Wij zijn een bewonersinitiatief en maken ons ernstig zorgen over de mogelijke komst van windturbines in het groen van Landsmeer. In de RES (Regionale Energiestrategie Noord Holland Zuid) zijn enkele zoekgebieden aangewezen voor windturbines in de gemeente Landsmeer en in nabij gelegen gemeenten als Oostzaan en Amsterdam. Wij onderschrijven het belang om met elkaar te zorgen voor minder CO2-uitstoot. Duurzame energie hoeft echter niet gerealiseerd te worden met windenergie, dit kan ook op andere manieren.

Industriële windturbines veroorzaken onder meer geluidsoverlast, laagfrequent geluid, slagschaduw en knipperende lichten. Dit leidt tot gezondheidsproblemen. Daarnaast zijn we trots op het Landsmeerdersveld, het Ilperveld en de Dijk. Windturbines langs bijvoorbeeld de A10 Noord vervuilen het aanzicht van het landschap. Ons groen zou gevrijwaard moeten blijven van mega industriële windturbines. Windturbines zullen de wezenlijke waarden en kenmerken van het gebied aantasten en daar zijn wij tegen. Onderschrijf je dit initiatief en wil je ondersteunen in onze actie? Help ons dan financieel (elke bijdrage is welkom) zodat we ons bereik kunnen vergroten! Denk hierbij aan advertenties, het drukken van posters en flyers en/of spandoeken. 

Er zal volledige transparantie zijn over de binnengekomen donaties en de uitgaven hiervan. Dit zal middels een nieuwbrief met jullie worden gedeeld. Meld je aan voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen met "meld mij aan" naar [email protected]

Over de campagne
Beheerder:
Geen Windmolens
Gestart op:
8 January 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie