€ 1.490 van € 5.000 opgehaald

 30%
56 donaties in 3 jaren

Red de KunstBUS

€ 1.490 van € 5.000 opgehaald
het verhaal

De KunstBUS is een project van kunstenares Ankie de Groot-Winkelman. Met de KunstBUS maakt Ankie kunst voor iedereen, jong en oud, gezond en kwetsbaar, toegankelijk. Ankie vindt dat iedereen op een laagdrempelige manier in aanraking moet komen met- en plezier moet hebben in kunst. In haar volkswagenbusje rijdt zij de hele Hoeksche Waard en nabije omgeving af om kunst te brengen naar de mensen. Zo geeft zij dagbesteding in bejaardentehuizen, workshops en ateliers voor kinderen op basisscholen en nog veel meer.

Jarenlang heeft zij hard gewerkt en -gespaard om dit goede project op te starten. In 2019 kon de KunstBUS éíndelijk gaan rijden. Helaas is er afgelopen dinsdag is er ingebroken in de KunstBUS. Daarbij zijn veel materialen gestolen en is er voor duizenden euro's aan schade aangericht. In één nacht valt Ankie's levenswerk in duigen en was er groot verdriet. Het hele artikel is hier te lezen: https://www.ad.nl/hoeksche-waard/groot-verdriet-door-inbraak-kunstbus-ik-hoop-dat-de-dieven-met-de-buit-op-z-n-minst-een-mooi-schilderij-maken~a0011911/


Door corona is de cultuur- en evenementenbranche hard geraakt en is er weinig tot geen inkomen. Deze inbraak slaat in als een bom bij zowel Ankie als de organisaties bij wie zij de kunst komt brengen. Met deze CrownFundingsactie vraag ik van u een bijdrage, zodat de KunstBUS gerepareerd kan worden en mijn vriendin Ankie weer snel een kunstzinnig dagje kan brengen bij de mensen die er zelf niet naar toe kunnen.

Over de campagne
Beheerder:
Marthijs Klein
Gestart op:
5 November 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie