€ 2.265 van € 1.750 opgehaald

 100%
83 donaties in 3 jaren

Zeecontainer voor Cavia-opvang Caviaplein.

€ 2.265 van € 1.750 opgehaald
het verhaal

Beste lezers/donateurs,

23 oktober; Woow ons start bedrag is bereikt, maar we gaan nog door. Dan kunnen we ook nieuwe huisvesting aan schaffen....

Update 20 oktober ;Woow wat een mooie bijdrage hebben we al binnen!!! Echt super hoe de donateurs ons steunen.

Super dat u de tijd neemt om het verhaal, een wat lang verhaal, te lezen.

Ik ben vrijwilligster bij de cavia-opvang Caviaplein in Dongen. Ik kom daar nu al ruim een jaar elke week op een vaste dag helpen.

Anne de eigenaresse leeft voor de opvang. Zij heeft de opvang al vele jaren. En is echt afhankelijk van donaties. En van de groep enthousiaste vrijwilligers.

In de opvang zitten danwel wonen gemiddeld 90 tot 100 cavia's. Er worden wekelijks cavia's geadopteerd en helaas ook afgestaan. Voor het adopteren word wel een vast bedrag gevraagd. Mede om de gemaakte kosten voor een groot deel te kunnen dekken. Als men cavia's komen afstaan, vragen we een vrijwillige bijdrage. Sommige mensen geven wel een bijdrage en sommige niet. 

In de zomer periode komen er een kleine 100 cavia's logeren als hun baasjes op vakantie gaan. Zij betalen dan een kleine vergoeding per dag/nacht. Dus dan is het enorm druk, en er gaan ook vrijwilligsters op vakantie dus het is echt aanpoten om de kooien schoon te maken, en zorgen dat de caafjes voorzien worden van brokjes, water, hooi, groenten en kruiden.

Anne heeft ook nog een webshop waar ze cavia benodigdheden verkoopt. Echter daarvan doneert ze weer een gedeelte aan andere opvangen. Er blijft dus aan het einde van de maand, net genoeg over voor de huur van het pand.

Je kan je voorstellen als je zoveel cavia's hebt in de opvang dat die ook hun voeding nodig hebben. Daarom is er vaak een grote voorraad. Echter word het pand te klein. De eigenaar van het pand, opperde om een zeecontainer aan te schaffen waar we dan de voorraden in kunnen zetten. Het verhuizen naar een ander groter pand is geen optie, omdat de kosten dan nog hoger uitvallen dan nu.

Dus daarom de vraag om hulp voor een zeecontainer aan te kunnen schaffen. Deze moet wel aan wat voorwaarden voldoen, omdat er voer en hooi enz in opgeslagen gaat worden. Hij moet bv waterdicht zijn. De kosten van een nieuwe container zijn ongeveer 2000 euro. We hopen, via deze weg al een start te kunnen maken.

Wij hopen dat jullie willen helpen om de zeecontainer te kunnen realiseren.

Alvast super bedankt.

Namens alle vrijwilligers.


Ps het opgehaalde bedrag wat voor u zichtbaar is, is niet het complete bedrag wat we ontvangen. Er gaat ook een bijdrage vanaf voor de organisatie achter de website.Over de campagne
Beheerder:
Diana
Gestart op:
27 September 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie