€ 6.837 van € 6.837 opgehaald

 100%
305 donaties in 3 jaren

Psychiatrische hulphond voor Robin

€ 6.837 van € 6.837 opgehaald
het verhaal

Ik heb doormidden van andere acties het hele bedrag binnen dank hiervoor!

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164889/Robin-Knegt-heeft-haar-hulphond-We-zijn-al-dikke-vrienden


Ik ben Robin 17 jaar en dit is mijn verhaal.

Mijn jeugd is achteraf gezien voor mij een grote worsteling geweest.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar was en ik heb, tot ik van de basisschool af ging, voornamelijk bij mijn moeder en haar nieuwe man gewoond.

In die tijd was er veel onrust tussen mijn vader en mijn moeder. 

Ook ging het (om er niet te diep op in te gaan) niet makkelijk tussen mij en mijn stiefvader. Alsof het nog niet genoeg was viel ik op school ook buiten de boot en werd ik veel gepest.

Met die redenen ben ik uiteindelijk dan ook bij mijn vader gaan wonen.

Maar helaas was de tijd daar ook niet zo als ik gehoopt had.

Het pesten ging ook op het voortgezet onderwijs gewoon door. En de band met mijn vader (die tot die tijd goed was) werd flink op de proef gesteld.

Ik heb zelfs periodes bij een vriendin gewoond omdat ik niet vanuit mijn moeder haar woonplaats voor mijn pony (mijn steun en toeverlaat) kon zorgen.

Maar uiteindelijk heb ik van zelfs van hem afscheid moeten nemen.

Ik vind het moeilijk de moeilijke situatie’s uit mijn verleden goed te omschrijven zonder mensen in een kwaad daglicht te zetten.

Maar geloof me als ik zeg dat het met héél veel verdriet, stress, eenzaamheid, ruzie en spanning gepaard is gegaan!

Los van wiens schuld het is is hier mijn PTSS ontstaan.

Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om weer bij mijn moeder te gaan wonen. Toen ik daar één keer woonde kwam alles los! 

Het kaartenhuis wat ik zorgvuldig opgebouwd had om te kunnen functioneren stortte helemaal in. Ik raakte in een zware depressie en diverse crisis opnames in verschillende instellingen volgden. Ook omdat ik er suïcidaal van werd en ging automutileren uit wanhoop.                             

Na allerlei onderzoeken kwamen stukje bij beetje alle diagnoses er uit.

Inmiddels zijn we een jaar verder.

Iets wat ook een grote rol heeft gespeeld was onbegrip door heel veel mensen. Bewust en onbewust. Toen ik de diagnose ASS (autisme) kreeg vielen veel puzzelstukjes op zijn plek. 

Waarom ik sommige “normale” dingen zo moeilijk vond en heel veel dingen mij zoveel meer moeite kosten dan de mensen om mij heen.

Even met vriendinnen afspreken is voor mij al veel moeilijker, omdat prikkels 10x harder binnen komen dan bij mensen zonder ASS. Dit soort kleine dingen kosten mij heel veel energie, hierdoor ben ik heel vaak echt uitgeput. 

Ik zal hier mee moeten leren leven want er is geen behandeling voor. Door de complexe combinatie van mijn psychische problematiek slaan behandelingen minder snel aan.

Een hulphond kan mij voor meerdere jaren 24 uur 7 dagen in de week hulp bieden.

De hulphond zou mij meer zelfstandigheid bieden, doordat ik weer alleen zou kunnen reizen naar school, vriendinnen, de supermarkt etc. In drukke situaties kan hij me helpen overprikkeling tegen te gaan en om een crisis (blinde paniek) te voorkomen. Ook zou ik zo meer structuur in mijn dag krijgen en heb ik weer perspectief in het leven. Doordat ik een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel heb, wordt de suicidaliteit hierdoor minder. De hond kan voorkomen dat ik in paniek raak of in een crisis terecht kom, als het nodig is kan hij me uit bepaalde situaties loodsen.

Het afgelopen jaar heb ik 9 behandeling gevolgd maar met weinig resultaat. Dit maakt mij erg hopeloos en heb ik mijn laatste hoop gevestigd op een hulphond. 

We hebben het geprobeerd te regelen doormiddel van gemeente (WMO & jeugd) en de verzekering maar weer zonder resultaat.

Het is helaas een erg groot bedrag wat er nodig is om een hulphond aan te schaffen, maar mijn moeder en ik doen er alles aan om het geld bij elkaar te krijgen! 

Alle winst van mijn fotografie gaat erheen, ik haal flessen op, verkoop dingen, spaar mijn zakgeld etc.


Ik heb een nieuwe crowdfunding gestart om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen omdat bij Getfunded teveel kosten in rekening worden gebracht.


https://www.whydonate.nl/fundraising/psychiatrische-hulphond-voor-robin/nlEn delen (op welke manier dan ook) héél graag!!!

Alvast heel erg bedankt!

Het liefst doneren op dit rekeningnummer dan gaat er geen geld verloren aan de website:

NL54RABO0346201977

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/163821/Robin-start-inzamelingsactie-om-komst-hulphond-mogelijk-te-maken

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/robin-psychiatrische-hulphond/

https://www.psychiatrischehulphond.nl


Over de campagne
Beheerder:
Robin Knegt
Gestart op:
25 September 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie