€ 1.150 van € 2.500 opgehaald

 46%
63 donaties in 1 jaar

Gratis fotoshoots voor prematuur, zieke of overleden kindjes.

€ 1.150 van € 2.500 opgehaald
het verhaal
Hi, ik ben Daphne en ik ben beginnend fotograaf. Ik wil heel graag gaan fotograferen voor de stichting Earlybirds en de stichting Still. 


Earlybirds is een stichting die zich inzet voor prematuur baby's en hun ouders. Zij verzorgen gratis fotoshoots omdat deze ouders het verdienen om herinneringen zo mooi mogelijk vast te leggen voor later, juist ook in de moeilijke en hectische periode waar ze nu inzitten. 


Ik herken het. Mijn oudste heeft 6 weken op de Neonatologie van het UMCG gelegen. Een heftige periode die lang nasleept en je hart nooit meer verlaat... De foto campagnefoto, destijds snel gemaakt met een camera die voor de hand lag op dat moment, is tot op heden één van de dierbaarste foto's die ik bezit en heeft een enorm grote rol gespeeld in ons verwerkingsproces. 

Ik zou niets liever willen dan andere ouders in eenzelfde situatie een prachtige fotoshoot kado doen. 

De stichting Still steunt ouders die hun kindje aan het verliezen zijn of al hebben verloren. Dat houdt in dat je foto's maakt van een reeds overleden kindje, of soms ben je bij dat immens verdrietige maar waardevolle moment, wanneer de ouders afscheid moeten nemen en het kindje zijn laatste adem uitblaast... 

Respectvolle foto's van een gezin dat niet heeft mogen zijn. Foto's die een enorme rol zullen spelen bij de rouwverwerking en ver daarna. 

Ik zou dit deze gezinnen met liefde willen geven, maar om dit te kunnen doen, heb ik de juiste apparatuur nodig. De sluiter van mijn meer dan 10 jaar oude camera maakt zo'n harde klik, dat je niet met goed fatsoen en in stilte kunt fotograferen op de Neo. (Neonatologie). 

En de stichting Still eist dat je in het bezit bent van een fullframe camera. Dit heeft te maken met de slechte lichtomstandigheden waarin je veelal moet werken en je vanzelfsprekend geen flitser wilt gebruiken. Een fullframe camera staat bekend om zijn uitmuntende prestaties onder minderwaardige lichtomstandigheden. Die camera heb ik inmiddels met heel hard werken bijelkaar gespaard, maar het gevolg daarvan is dat mijn lenzen nu niet meer passen. De kosten kosten daarvan liggen helaas ver buiten mijn bereik... 

Iedere cent die ik verdien met fotograferen gaat in een speciaal spaarpotje, echter op dit moment lijkt het een 10 jaren plan te worden... Daarom kan ik iedere donatie heel goed gebruiken, zodat ik kan investeren in goed werkende apparatuur en zo mensen kan voorzien van prachtige, dierbare herinneringen. 💗

Helpen jullie mee? Mijn dank, maar vooral dat van de gezinnen die hierbij gebaat zijn, is groot! 


Over de campagne
Beheerder:
Daphne Kramp
Gestart op:
26 August 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie