€ 2.397 van € 15.000 opgehaald

 16%
66 donaties in 2 maanden

Rundvee Kaapverdië in hongersnood

€ 2.397 van € 15.000 opgehaald
het verhaal

4 juli 2020

 

HELP ! ! !


Lieve mensen zoals velen mij kennen heb ik mijn hart verloren in Kaap-Verdië . Ik ben een visgek in hart en nieren. Op dit prachtige nog ongerepte eilandje Maio, met zijn prachtige baaien en vreedzame bewoners heb ik mij gevestigd om met menigeen een succesvol vis avontuur aan te gaan. 

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Velen hebben al met eigen ogen kunnen aanschouwen wat een unieke plek het hier is. 

Onbekommerd, vredig, rust, het is er allemaal . De dieren lopen los over het eiland en kijk niet raar op of je komt een koe op het strand tegen. Deze koeien struinen het eiland af om zo aan hun kostje te komen , in de plaatselijk dorpjes komen ze bijeen om te drinken en worden ze wat bij gevoerd. 

Maio heeft echter grotendeels een woestijnachtige grond, waar niet veel natuurlijk voedsel op groeit. Maar als het regen seizoen aanbreekt en het gras schiet uit de grond eten ze hun buik weer rond. 


Maar dit jaar is het allemaal anders CORONA !

Hoewel we tot toe nog redelijk gespaard zijn van deze ziekte zijn de voorzorgsmaatregelen voor de bevolking desastreus!!

Heel Cabo zit op slot , geen werk, geen inkomsten , de bevolking moet alle zeilen bijzetten om spreekwoordelijk het hoofd boven water te houden . 

En dat doen ze! Saamhorigheid ten top!

Echter het regenseizoen laat op zich wachten, evenals voorgaande jaren . Het eiland is droog , gortdroog wat er nog aan eten stond is op , en de locale bevolking heeft geen geld om voer te kopen om ze bij te voeren. De struinende koeien eten alles maar dan ook alles wat ze maar ook tegenkomen , karton plastic enz,enz, een dode uitgemergelde koe had vijf en dertig plastic zakken in zijn maag. 

Elke dag sterft een aantal van de honger. Van de 6000 koeien die het eiland rijk was zijn er nog ongeveer 700 over. Mijn plan is om per koe een voedel pakket te verstrekken wat bestaat uit 80 kg hooi, en 40 kg ruw voer. Dit is genoeg tot het regenseizoen. Water zorgen de locals zelf voor , en dat is ook het enige wat ze nog krijgen. Ik ga zelf het voer kopen en verstrekken.

Alles wordt gefilmd en gefotografeerd, zodat iedereen kan zien dat hun donatie daadwerkelijk op de juiste plek terecht komt. Voor eventuele vragen kunt U mij mailen. 

[email protected]


Beste vrienden / dierenvrienden Kaapverdiers


Ik wil de laatste populatie die het eiland nog heeft redden !!! 

Hulp hierbij van de bewoners kan ik op rekenen! 

Maar op hun geld niet , wat je niet hebt kun je niet uitgeven . 

Daarom heb ik jullie nodig ! 

Je red een koe voor 25 euro !

Help mij en de bevolking alsjeblieft mee om nog meer dierenleed te voorkomen ! 

Laat jullie dierenhart spreken, 

doneer a.u.b Iedere bijdrage is welkom !

Kan ik op jullie rekenen? 


Groet Michael van SteinUPDATE 23 JULI 2020

DE EERSTE 6320 KILO VOER IS UITGEREIKT IN 2 DORPEN , DAARMEE ZIJN Z,ON 200 DIEREN GERED.MAAR ER IS NOG VEEL WERK AAN DE WINKEL. NOG LANG NIET GENOEG VOOR DE ANDERE 7 DORPEN!! HELP ALSTUBLIEFT!!! ZE VALLEN IN DE ANDERE DORPEN OM ALS ZOETE BROODJES VAN DE HONGER!!!😢😢

Over de campagne
Beheerder:
Michael Van Stein
Gestart op:
5 July 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie