€ 1.520 van € 1.750 opgehaald

 87%
30 donaties in 3 jaren

Huizen bouwen in Zuid Afrika

€ 1.520 van € 1.750 opgehaald
het verhaal

8 jaar geleden ben ik verhuist naar Zuid Afrika, voor de liefde van mijn leven. Ik woon net buiten een dorpje genaamd Manguzi in KwaZuluNatal. Hier is ontzettend veel armoede. 

Vanuit een kerk in dat dorpje werkt de non profit organisatie Buckets and Bags of Love. Buckets and Bags of Love deelt 1 maal per jaar (net voor de kerst) emmers met eten en schooltassen met schoolspullen uit aan de armste mensen in de gemeenschap. 

Zuid Afrika is inmiddels al 11 weken in lockdown, waardoor er nog meer mensen in hongersnood komen, daarom hebben wij met Buckets and Bags of Love een extra inzamelingsactie gehouden. Wij hebben maar liefst 446 families een extra grote emmer mogen geven. Dit is veel meer dan normaal met kerst. Hier zijn wij extreem dankbaar voor. Al deze families wonen in slechte huizen, als Nederlanders kunnen wij ons bijna niet voorstellen dat mensen zo wonen. Slechte huizen zien wij overal, maar tijdens het uitdelen van de emmers hebben wij (tot op heden) 5 huizen gezien die gewoon echt gevaarlijk zijn om in te leven. 1 valt bijna om, 2 kunnen wij eigenlijk geen huis noemen, 1 is helemaal geen huis en een 5de zit vol gaten. Hier wonen families in met kleine kinderen. 

De zomers in Zuid Afrika zijn warm en nat en de winters kunnen echt koud zijn, vooral 's nachts. Niemand mag leven zoals deze families doen.

Wij willen deze 5 families graag een nieuw huis geven. Wij zijn inmiddels begonnen met de bouw van de eerste 2 huizen, de eerste is bijna klaar. Op dit moment hebben wij echter nog niet genoeg geld inzameld. De gemeenschap helpt heel erg mee, wij betalen niet voor de arbeid en hebben dakmaterialen gesponserd gekregen. Wij zijn dankbaar voor alle donaties die wij tot nu toe hebben ontvangen, maar toch hebben wij nog een groot geld bedrag nodig voor materialen. De huizen worden super basic, de mensen hier leven voornamelijk buiten. Geen extra's, echt alleen vloer, muren (met raam en deur) en een dak. 2 huizen worden groter ivm de grote van de familie (7 personen en familie met opa en kleinkind + achterkleinkinderen), deze krijgen 2 (slaap)kamers, dit huis kost ongeveer 1750 euro. De andere 3 huizen bestaan uit 1 (slaap)kamer en deze kosten ongeveer 1000 euro om te bouwen. 

Hoe fijn zou het zijn als wij deze families een nieuw huis mogen geven. Als iedereen een heel klein steentje bijdraagt kunnen wij dit realiseren

Hieronder zijn wat fotos van de huisjes die wij vervangen en fotos van de bouw van het eerste huis, deze is groter dan de andere 4


Hartelijk dank voor jullie hulp


Over de campagne
Beheerder:
Yvonne Spierenburg
Gestart op:
3 June 2020
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie