€ 25.490 van € 28.000 opgehaald

 92%
543 donaties in 3 jaren

Vrienden van AMSTERDAMS CAFÉ WIENER vragen om uw hulp

€ 25.490 van € 28.000 opgehaald
het verhaal

Beste lezer,

Helaas heeft de CORONA-CRISIS mijn stamkroeg keihard geraakt en heb ik vernomen dat de buffers nu echt helemaal op zijn en dreigt het café de crisis niet te overleven. 

Om dit niet verloren te laten gaan wil ik graag uw aandacht en financiële gift vragen voor dit heerlijke Amsterdamse bruine café, te weten Café Wiener aan de Lange Niezel 8 op de Amsterdamse Wallen.

In dit familie bedrijf, waar je nog het ouderwetse huiskamer gevoel krijgt vermaakt de familie Saarloos al 46 jaar hun klanten. Hier kun je voor bijna alles terecht; een praatje maken, een dartje gooien, dobbelen, een kaartje leggen, lekker lallen door de microfoon, voetbal kijken etc. Allemaal onder het genot van een goed getapt biertje of wat anders natuurlijk.

Voor degene die van buiten Amsterdam komen en op de Wallen gaan stappen, kan ik me niet voorstellen dat u hier nog nooit geweest bent (dus waarschijnlijk kent u het café wel), mocht dat toch het geval zijn zoek het snel eens op en u zult zien dat ik gelijk heb. 

Je kan je voorstellen dat dit café in het centrum van Amsterdam door de maatregelen die door de overheid genomen zijn tot nu toe enorm veel financiële schade heeft geleden. Per 1 juni mag dit café zijn deuren weer gedeeltelijk openen maar dat zal bij lange na niet kostendekkend zijn. Mijn insteek is om te proberen om tot 1 januari 2021 de kosten van de huur (€4000,- p/m) op te halen door middel van deze crowdfunding.

Zulke café's zijn een uitstervend ras dus ik hoop met deze actie in ieder geval er nog 1 in leven te kunnen houden, zodat we na deze gekke tijd weer ouderwets kunnen genieten in Café Wiener.

Bij voorbaat mijn dank,

Frank Meijn

   
Over de campagne
Beheerder:
Frank Meijn
Gestart op:
24 May 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie